Van Woudestein tot Rode Duivels: prachtige beloning voor Wout Faes

Reacties

De selectie van België voor de WK-kwalificatieduels met Estland (13 november) en Wales (16 november) herbergt enkele verrassende namen. Mede door het ontbreken van Thomas Vermaelen en Romelu Lukaku was bondscoach Roberto Martínez genoodzaakt om verder dan de vaste kern te kijken. Het zorgt voor een primeur voor Wout Faes.

Van Woudestein tot Rode Duivels: prachtige beloning voor Wout Faes
© Pro Shots
België
België
3 - 1
Estland
Estland

De voormalige Excelsior- en SC Heerenveen-speler maakt voor het eerst deel uit van het keurkorps, dat deze keer uit 29 spelers bestaat. De 23-jarige verdediger komt uit voor Stade Reims. 'De afgelopen twee seizoenen heeft hij daar een leidersrol gepakt', sprak Martínez bij de bekendmaking van de selectie.

Faes is mede geïnviteerd omdat Vermaelen van Vissel Kobe geen toestemming krijgt om Japan te verlaten, dit vanwege quarantaineregels.

Voorin krijgt Dante Vanzeir van koploper Union Saint-Gillis de kans om zich in de kijker te spelen. De 23-jarige aanvaller liet in de huidige jaargang van de Jupiler Pro League al negen goals aantekenen. Ondanks zijn beperkte speeltijd bij Liverpool - dit seizoen twee minuten in de Premier League - kreeg ook Divock Origi een uitnodiging.

Hazard
De fysieke staat van Eden Hazard kwam ook ter sprake bij het persmoment. De spelmaker kwakkelt al lange tijd met allerlei blessures, maar is volgens de keuzeheer volledig fit. Volgens Martínez heeft Hazard vooral wedstrijdminuten nodig en zal hij die krijgen bij De Rode Duivels.

België is zo goed als zeker van zijn derde achtereenvolgende optreden op een mondiale eindronde.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

WK Kwalificatie Europa

Stand Groepsfase Groep E WK Kwalificatie Europa 2022 Qatar

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
België
8
6
2
0
25-6
+19
20
2
Wales
8
4
3
1
14-9
+5
15
3
Tsjechië
8
4
2
2
14-9
+5
14
4
Estland
8
1
1
6
9-21
-12
4
5
Wit-Rusland
8
1
0
7
7-24
-17
3
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.