Martens maakt kans op Ballon d'Or voor vrouwen

Reacties

Lieke Martens is genomineerd voor de Ballon d'Or féminin. Het is voor het eerst dat France Football een Gouden Bal uitreikt aan de beste speelster ter wereld.

Martens maakt kans op Ballon d'Or voor vrouwen

Het Franse magazine geeft ieder jaar de Ballon d'Or aan de beste voetballer ter wereld. De dertig genomineerden voor die prestigieuze award druppelen deze maandag langzaam binnen. Ook de tien talenten die de eerste Kopa Trophy kunnen winnen zijn inmiddels bekend, tot hen behoort ook Justin Kluivert. De vijftien voetbalsters die kans maken op de eerste Gouden Bal voor vrouwen werden in één keer wereldkundig gemaakt.

Tot de genomineerden behoort dus ook Martens, zij is de enige Nederlandse speelster op de lijst. De aanvalster van de Oranje Leeuwinnen, die onder contract staat bij Barcelona, neemt het op tegen onder anderen Pernille Harder, Ada Hegerberg, Fran Kirby en Marta. Met de nationale ploeg speelt Martens dinsdag in Denemarken, waar de return in de eerste ronde van de play-off om WK-kwalificatie wordt gespeeld.

Bekijk hieronder de vijftien genomineerden:

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.