Kluivert en Doan maken kans op 'mini-Gouden Bal'

Reacties

Justin Kluivert is één van de tien spelers die kans maken op de allereerste Kopa Trophy van France Football, de Gouden Bal voor jonge talenten. Ook FC Groningen-middenvelder Ritsu Doan is genomineerd.

Kluivert en Doan maken kans op 'mini-Gouden Bal'

Het Franse magazine France Football reikt ieder jaar de Ballon d'Or uit aan de beste speler ter wereld. De dertig genomineerden voor die prestigieuze award druppelen deze maandag langzaam binnen. De tien voetballers die kans maken op de Kopa Trophy, de Ballon d'Or voor jongelingen, werden daarentegen in één keer bekendgemaakt.

Kluivert is de enige Nederlander die mag hopen op de mooie award. De van Ajax naar AS Roma overgestapte aanvaller vindt zijn naam terug tussen spelers als Kylian Mbappé, Christian Pulisic, Gianluigi Donnarumma en Trent Alexander-Arnold. Ook de Japanse middenvelder Doan, die met FC Groningen vrij dramatisch is begonnen aan het Eredivisie-seizoen, staat op de lijst.

Bekijk hieronder de tien genomineerden:

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.