Marokko zet grote stap richting het WK

Reacties

Met Nordin Amrabat, Hakim Ziyech en Karim El Ahmadi in de basis heeft Marokko een belangrijke overwinning geboekt in de kwalificatie voor het WK in Rusland. Het Gabon van Pierre-Emerick Aubameyang werd met 3-0 opzij gezet.

Marokko zet grote stap richting het WK

Marokko, waar Oussama Tannane het hele duel op de bank bleef, wist al voor het duel met Gabon dat het goede zaken kon doen in Groep C. Concurrent Ivoorkust had immers op vrijdag punten verspeeld tegen Mali (0-0). Khalid Boutaib werd uiteindelijk de grote man aan Marokkaanse zijde. In de eerste helft zorgde hij op aangeven van Amrabat voor de 1-0, in de tweede helft completeerde hij zijn hattrick.

Door de overwinning gaat Marokko over Ivoorkust heen op de ranglijst. Met nog één wedstrijd te spelen is het verschil tussen de landen slechts één punt. Alleen de groepswinnaar gaat naar Rusland. Op 6 november spelen Marokko en Ivoorkust tegen elkaar voor een WK-ticket. Bij een gelijkspel is Marokko zeker van plaatsing voor het mondiale eindtoernooi. Nigeria plaatste zich eerder op de zaterdag als eerste Afrikaanse land voor het WK.

Stand in Groep C  
LandDuels en puntenDoelcijfers
Marokko5-99-0
Ivoorkust5-87-3
Gabon5-52-7
Mali5-31-9
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.