Marokko baalt van gelijkspel: 'We waren te lief voor Kroatië'

Marokko begon woensdag met een gelijkspel aan het WK. Tegen Kroatië werd er niet gescoord en beide teams baalden van de 0-0. Bondscoach Walid Regragui van Marokko vond dat zijn ploeg te veel ontzag had voor de Kroaten.

Marokko
Marokko
0 - 0
Kroatië
Kroatië

'Kroatië heeft natuurlijk een uitstekend team dat goed georganiseerd is, maar wij speleden een goede wedstrijd en maakten het ze erg moeilijk', zei Regragui tijdens zijn persconferentie. 'We waren uiteindelijk te lief voor Kroatië, zeg ik eerlijk.'

De keuzeheer, die niets losliet over de blessure van Noussair Mazraoui, kon wel leven met een punt. 'Kroatië heeft veel kwaliteiten en aan het einde van de wedstrijd waren we wat vermoeid, daardoor probeerden we in de slotfase het punt over de streep te trekken. Dat lukte en daar zijn we blij mee. Het afronden van de kansen moet tegen België wel beter.'

Ziyech
Daar sloot Hakim Ziyech zich na afloop bij aan. Hij stond de NOS te woord. 'Ik denk dat we in verdedigend opzicht best goed stonden en dat ze niet heel veel gecreëerd hebben. Ik denk dat we alleen zelf verzuimden om veel kansen te creëren. Dat levert voor de komende dagen wel wat werk op, maar we moeten vooral niet onrustig worden.'

Sterspeler Luka Modric van Kroatië baalde net zo goed. 'Wat moet ik zeggen? We verdienden meer dan dit. Aan het einde van de eerste helft kregen we kansen en in de tweede helft waren we beter, maar we scoorden niet. We hebben een punt en daar moeten we het mee doen, maar ons niveau moet wel omhoog.'