Pranjic plaatst vraagtekens bij Ajax-transfer: 'Had Sutalo denk ik niet verwacht'

Reacties

Danijel Pranjic zet met terugwerkende kracht zijn vraagtekens bij de transfers van Josip Sutalo en Borna Sosa naar de Eredivisie. De voormalig speler van onder meer SC Heerenveen en Bayern München noemt de Nederlandse competitie te aanvallend, met name voor Sutalo.

Pranjic plaatst vraagtekens bij Ajax-transfer: 'Had Sutalo denk ik niet verwacht'
© Pro Shots
AZ
AZ
2 - 0
Ajax
Ajax

Sutalo en Sosa werden afgelopen zomer voor een cumulatief bedrag van 28,5 miljoen euro naar Ajax gehaald. Het Kroatische defensieve duo weet dat bedrag tot nog toe niet waar te maken in Amsterdam en daar heeft Pranjic een verklaring voor.

'Voor mij was de Eredivisie als aanvallend ingestelde speler een geweldige plek om me te ontwikkelen, maar van de spelers die afgelopen zomer naar Nederland zijn gekomen is er geen die dezelfde stijl van voetbal heeft als ik destijds had. Voor mij was die aanvallende speelstijl geweldig, maar ik zie dat Sutalo en Sosa daar moeite mee hebben', aldus Pranjic in gesprek met ESPN.

Volgens de inmiddels 42-jarige Kroaat zou Sosa het aanvallende spel van Ajax wel aan moeten kunnen, maar met name voor Sutalo ziet hij grote problemen. 'Sutalo heeft veel uitdagingen. Zijn verhaal is van begin af aan moeilijk, want ik denk niet dat hij had verwacht dat hij zo veel aanpassingen aan zijn spel zou moeten toevoegen om mee te kunnen in de Nederlandse competitie.'

De teksten van Pranjic rijmen verre van met die van de inmiddels vertrokken technisch directeur voetbalzaken Sven Mislintat. De Duitser noemde Sutalo bij diens aankondiging nog 'een echte Ajax-verdediger'.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Ajax
Meer over Ajax
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.