Marokko houdt Modric en co in bedwang, maar vreest voor blessure Mazraoui

Reacties

Marokko en Kroatië zijn het WK in Qatar woensdag gestart met een gelijkspel. De Kroaten kregen in het Al Bayt Stadium de betere kansen, maar ontsnapten ook bij een kopbal van Noussair Mazraoui, die per brancard het veld verliet. Hakim Ziyech en Sofyan Amrabat deden negentig minuten mee bij de Leeuwen van de Atlas.

Marokko houdt Modric en co in bedwang, maar vreest voor blessure Mazraoui
© Pro Shots
Marokko
Marokko
0 - 0
Kroatië
Kroatië

De laatste keer dat Ziyech voor Marokko op een eindtoernooi actief was, was liefst 1236 dagen geleden op de Afrika Cup in 2019. De middenvelder van Chelsea kwam dit seizoen pas 270 minuten in actie voor Chelsea, maar kreeg van bondscoach Hoalid Regragui het vertrouwen voor de eerste WK-wedstrijd van de Marokkanen. Ook Mazraoui en Amrabat begonnen vanaf de aftrap.

Kroatische kansen
Marokko oogde aanvankelijk nerveus en werd teruggedrongen door Kroatië, maar echt dreigend werd de verliezend finalist van het WK in 2018 niet. Alleen Ivan Perisic was gevaarlijk met een schot van afstand. Hoewel Marokko gedurende de eerste helft aanvallend wat meer van zich deed spreken, waren de beste kansen voor Kroatië.

Doelman Bono hield Marokko vlak voor rust op de been bij een intikker van Nikola Vlasic en kort daarna schoot Modric in kansrijke positie hard over. De aanvoerder van Kroatië werd met 37 jaar en 75 dagen de oudste Kroatische speler ooit op een WK. Modric is ook de eerste international die in drie verschillende decennia op een mondiaal eindtoernooi actief was.

Dreun voor Marokko
Aan het begin van de tweede helft zorgde Mazraoui voor het eerste gevaarlijke moment voor het doel van Dominik Livakovic. Een kopbal van Mazraoui, na een afgeslagen schot van Sofiane Boufal, werd gekeerd door de Kroatische goalie. Na zijn kopkans kwam de voormalig Ajacied ongelukkig neer, waarna hij zich een paar minuten later met een heupblessure moest laten vervangen.

Zonder Mazraoui werd Marokko gevaarlijk via Achraf Hakimi. Hij haalde hard uit bij een vrije trap, maar Livakovic was alert met zijn vuisten. Beide ploegen leken naarmate de slotfase verstreek genoegen te nemen met een punt. Marokko werd nog aangespoord door de vele aanwezige Marokkaanse fans, maar een stunt van Ziyech (onzichtbaar in de tweede helft) en zijn landgenoten tegen Kroatië bleef uit. De Kroaten spelen zondag tegen Canada, Marokko treft dan België.

Lees hier ons artikel over Sofyan Amrabat, de Man van de Wedstrijd op basis van de VI-cijfers. 

Wereldkampioenschap

Stand Groep F Wereldkampioenschap 2022 Qatar

Wereld

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Marokko
3
2
1
0
4-1
+3
7
2
Kroatië
3
1
2
0
4-1
+3
5
3
België
3
1
1
1
1-2
-1
4
4
Canada
3
0
0
3
2-7
-5
0
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Wil jij alles lezen over het WK en nog dichter bij de actie komen? Word dan nu hier lid van VI PRO en krijg gratis onze exclusieve WK-special (t.w.w. €9,99) bij een maandelijks opzegbaar abonnement.

Ben je al lid van VI PRO? Bestel dan hier de WK-special met 30% korting.
Word nu lid van VI PRO
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.