Marokko wil stunten op WK: 'Technisch een van de beste landen'

Reacties

Marokko staat op het punt het WK te beginnen. Dinsdag begint het Noord-Afrikaanse land met een duel met Kroatië aan een loodzware groep. Toch hoopt het land, met enkele bekende gezichten binnen de gelederen, de sensatie van het toernooi te worden.

Marokko wil stunten op WK: 'Technisch een van de beste landen'
Marokko
Marokko
0 - 0
Kroatië
Kroatië

'Ik ben overtuigd van de kwaliteit van ons team en we weten allemaal dat we geschiedenis kunnen schrijven', vertelde oud-Ajacied Noussair Mazraoui in aanloop naar de opener van Marokko. De rechtsback van Bayern München speelt dit seizoen erg goed in de Bundesliga en is een van de belangrijke spelers in de selectie van de Atlas Leeuwen.

Mazraoui heeft hoge verwachtingen van het WK. 'Ik denk dat we technisch gezien een van de beste teams op het toernooi zijn. Daarnaast hebben we een uitstekende mix van jong en oud. Spelers die frisse energie brengen, maar ook jongens met de nodige baggage die ervaring op eindtoernooien opgedaan hebben.'

Door de doorbraak van Mazraoui lijkt Paris Saint-Germain-ster Achraf Hakimi aan de linkerkant te gaan spelen. Ook oud-Ajacied Hakim Ziyech zal binnen de lijnen verschijnen. Andere spelers om in de gaten te houden lijken Romain Saïss (Besiktas) en doelman Yassine Bounou (Sevilla).

Centrale verdediger Nayef Aguerd werd afgelopen zomer nog voor 35 miljoen euro gekocht door West Ham United. Met Sofyan Amrabat en Zakaria Aboukhlal maken ook twee voormalig Eredivisie-spelers deel uit van de selectie.

Om 11.00 uur vindt de aftrap van het duel met de finalist van 2018, Kroatië, plaats. Daarna volgt een confrontatie met Belgïe. Na de wedstrijd tegen de Rode Duivels sluit Marokko met een wedstrijd tegen Canada de groepsfase af.

Wereldkampioenschap

Stand Groepsfase Groep F Wereldkampioenschap 2022 Qatar

Wereld

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Marokko
3
2
1
0
4-1
+3
7
2
Kroatië
3
1
2
0
4-1
+3
5
3
België
3
1
1
1
1-2
-1
4
4
Canada
3
0
0
3
2-7
-5
0
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Wil jij alles lezen over het WK en nog dichter bij de actie komen? Word dan nu hier lid van VI PRO en krijg gratis onze exclusieve WK-special (t.w.w. €9,99) bij een maandelijks opzegbaar abonnement.

Ben je al lid van VI PRO? Bestel dan hier de WK-special met 30% korting.
Word nu lid van VI PRO
Bekijk hier al onze video's
Meer Wereldkampioenschap
Meer over Wereldkampioenschap
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.