Ajacied Sutalo mist door blessure ook komende interlands van Kroatië

Reacties

Josip Sutalo moet de komende interlandperiode met Kroatië aan zich voorbij laten gaan door een blessure. De verdediger van Ajax miste zondagmiddag ook al de uitwedstrijd tegen Sparta Rotterdam.

Ajacied Sutalo mist door blessure ook komende interlands van Kroatië
© Pro Shots
Tunesië
Tunesië
ns
0 - 0
Kroatië
Kroatië

De Kroatische nationale ploeg is maandag zonder Ajacied Sutalo samengekomen voor de oefentrip naar Egypte. In Cairo speelt Kroatië zaterdag een oefeninterland tegen Tunesië op een mini-toernooitje. Een paar dagen later is de ontmoeting met de winnaar van Egypte-Nieuw-Zeeland.

Sutalo, die donderdag in het Conference League-duel met Aston Villa uitviel, zal aan zijn herstel gaan werken. Ajax-trainer John van 't Schip kon zondag tegen Sparta Rotterdam (2-2) ook al geen beroep doen op de dertienvoudig Kroatisch international. Bondscoach Dalic heeft Olympique Lyon-verdediger Duje Ćaleta-Car opgeroepen als vervanger van Sutalo, van wie niet bekend is hoe lang hij nog uitgeschakeld zal zijn.

De 24-jarige Sutalo kwam tot nu toe tot 27 officiële wedstrijden voor Ajax, dat hem vorig jaar zomer voor ruim twintig miljoen euro overnam van Dinamo Zagreb. Kroatië speelt op 16 juni de eerste EK-wedstrijd tegen Spanje. De andere groepsgenoten tijdens het eindtoernooi in Duitsland zijn Italië en Albanië.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.