Mancini zet jonge rebellen Kean en Zaniolo op strafbank

Reacties

Moise Kean en Nicolò Zaniolo zijn niet zonder reden buiten de Italiaanse selectie gelaten. Bondscoach Roberto Mancini wil de twee jongelingen een lesje leren.

Mancini zet jonge rebellen Kean en Zaniolo op strafbank

Het vergrijp van de negentienjarige Kean en twintigjarige Zaniolo was niet zwaar. De twee jongelingen kwamen deze zomer te laat voor een teammeeting van Jong Italië. Voor Mancini was het wel iets om niet over zijn kant te laten gaan. Hij stuurde ze voor de komende interlandperiode naar Jong Italië.

'Ik hou er niet van spelers thuis te laten. Ze hebben ook niets ernstigs gedaan, maar dit zal ze helpen in de toekomst', vertelde Mancini over het ontbreken van Kean en Zaniolo in de selectie voor de EK-kwalificatieduels met Armenië en Finland. 'Ik ben ervan overtuigd dat ze er baat bij gaan hebben.'

De oud-international wil de aanstormende talenten een spiegel voorhouden. 'Ze zijn nog jong en hebben een fantastische kans gekregen van ons. Maar ze moeten leren zich goed te gedragen. Profs moeten zich altijd goed gedragen. Internationals hebben de beschikking over niet alleen technische maar ook goede gedragsvaardigheden.'

De verbanning is van korte duur. 'In oktober zijn ze er weer gewoon bij, als ze goed genoeg bezig zijn', aldus Mancini, die beide jonge rebellen liet debuteren in de Squadra Azzurra.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer M. Kean
Meer over M. Kean
Meer N. Zaniolo
Meer over N. Zaniolo
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.