Mancini: 'Hopen dat het woensdag tegen Nederland niet weer gebeurt'

Net als Nederland moest Italië zondag in de Nations League genoegen nemen met een doelpuntloos gelijkspel. Bondscoach Roberto Mancini wees naar het veld in Gdansk als verklaring.

'Los van het niet positieve resultaat was het optreden goed', zei Mancini na de 0-0 in en tegen Polen tegen RAI Sport. 'Het veld is geen alibi, het was gewoon in een beroerde conditie. Dat is in het nadeel van spelers met meer techniek. De bal stuitert onregelmatig.'

Het veld in Gdansk droeg er in de ogen van Mancini ook aan bij dat zijn ploeg de kansen onbenut had gelaten. 'We hadden zeker in de eerste helft meerdere kansen. We werden door het beroerde veld gestraft.'

Mancini verkoos voor Andrea Belotti als spits boven Ciro Immobile. 'Hij deed het goed', zei de bondscoach, die de winnaar van de Gouden Schoen negentig minuten aan de kant hield. Die krijgt woensdag tegen Nederland naar alle waarschijnlijkheid zijn kans. 'We hebben woensdag een frisse spits nodig. Dat we nu 0-0 hebben gespeeld, baart me geen zorgen. Het ontbrak nu aan de doelpunten als beloning voor ons optreden. Ik hoop dat het woensdag niet weer gebeurt.'