Oranje-opponent Italië leeft zich uit in historisch sterke eerste helft

Italië heeft woensdagavond flink veel vertrouwen getankt voor de Nations League-duels met Polen en Nederland van komende week. De frisse ploeg van bondscoach Roberto Mancini versloeg het nietige Moldavië in een oefenduel met grote cijfers.

Italië
6 - 0
Moldavië
Moldavië

Vooral in de eerste helft was Italië op stoom. Voor de derde keer in de historie scoorden de Azzurri vijf keer voor rust. De laatste keer dat dit gebeurde was alweer in 1987, meer dan dertig jaar geleden, toen Mancini nota bene nog international was. Het waren destijds mannen als Giuseppe Bergomi, Alessandro Altobelli en Gianluca Vialli die zorgden voor een 5-0 rust- en eindstand in het EK-kwalificatieduel met Malta.

De doelpuntenmakers van dinsdagavond luisterden naar de namen Bryan Cristante, Francesco Caputo en Stephan El Shaarawy. Voor Cristante betekende zijn rake kopbal in de achttiende minuuut uit een corner van Giacomo Bonaventura zijn eerste interlandgoal. Vijf minuten later werd de 33-jarige Caputo de oudste scorende Italië-debutant ooit toen Cristiano Biraghi hem oog in oog met Fortuna Sittard-doelman Aleksei Koselev zette.

Vervolgens liep de score snel op. De in China actieve El Shaarawy, die een terugkeer bij AS Roma deze week niet zag doorgaan, luisterde zijn rentree in de nationale ploeg na elf maanden afwezigheid op met twee treffers. Tussendoor scoorde Veaceslav Posmac in eigen doel. In de tweede helft voegde Domenico Berardi daar met een eenvoudige intikker nog een zesde goal aan toe, waarmee Italië klaar lijkt voor de Nations League.

Polen
Polen
5 - 1
Finland
Finland

Ook Polen kon dinsdagavond heerlijk warmdraaien voor de confrontaties in Groep A van de Nations League met Italië en Bosnië-Herzegovina. Zonder de opnieuw afwezige Robert Lewandowski was het Kamil Grosicki die de aandacht op eiste door in de eerste helft tegen Finland drie keer te scoren. Krzysztof Piatek maakte na rust de vierde, de Finse tegengoal was van Ilmari Niskanen. Het slotakkoord was van Arek Milik.