Mancini door het stof na pijnlijke blunder: 'Ik had mijn bril niet op...'

Reacties

Roberto Mancini heeft na het Nations League-duel tussen Italië en Bosnië-Herzegovina (1-1) toegegeven dat hij een fout heeft gemaakt. De bondscoach van Italië had eigenlijk met Giorgio Chiellini in de basis willen beginnen.

Mancini door het stof na pijnlijke blunder: 'Ik had mijn bril niet op...'
© Pro Shots

Voorafgaand aan de wedstrijd in Florence was er veel verwarring, want de aanwezige verslaggevers waren er allemaal van overtuigd dat Chiellini zou starten. Toen verscheen Francesco Acerbi echter in de basisopstelling. De Italiaanse bond (FIGC) zou nog bij de UEFA hebben geprobeerd de opstelling aan te passen, maar kreeg te horen dat dat alleen kon als Acerbi met een blessure op de tribune plaats zou nemen.

Na afloop van de wedstrijd liet Mancini tijdens de persconferentie weten dat Chiellini inderdaad had moeten starten in plaats van Acerbi. 'Het was mijn fout. Ze lieten me de opstelling zien, ik had mijn bril niet op en zei dat het prima was. Ik merkte niet op dat Acerbi erin stond in plaats van Chiellini.'

Mancini vindt niet dat de fout groter moet worden gemaakt dan hij was. 'We hadden sowieso al gepland dat Acerbi de ene wedstrijd zou spelen en Chiellini de andere. Ik had Giorgio gevraagd of hij vandaag wilde spelen of maandag tegen Nederland, en toen zei hij vandaag, maar we zullen het nu moeten ruilen. Het is niet alsof we een doelman hebben gekozen in plaats van een verdediger, het is geen enorm verschil, maar ja: het was een fout.'

Door de fout van Mancini speelt Chiellini maandag dus wel tegen Nederland, dat na één speelronde de koploper is in Groep A1. De ploeg van interim-bondscoach Dwight Lodeweges won vrijdag met 1-0 van Polen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Italië
Meer over Italië
Meer UEFA Nations League
Meer over UEFA Nations League
Meer G. Chiellini
Meer over G. Chiellini
Meer F. Acerbi
Meer over F. Acerbi
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.