Jesus verbolgen na lezen uitspraak racisme-zaak: 'Vind het moeilijk te begrijpen'

Reacties

Juan Jesus voelt zich 'teleurgesteld' en 'verbitterd’ over de beslissing van de Italiaanse aanklager om Francesco Acerbi niet te schorsen. De Italiaanse verdediger werd beticht van een racistische belediging jegens de Braziliaan, maar vrijgesproken. Een aangeslagen Jesus spreekt zich nu op social media uit over de situatie.

Jesus verbolgen na lezen uitspraak racisme-zaak: 'Vind het moeilijk te begrijpen'
© Pro Shots

Tijdens het Serie A-duel tussen Internazionale en Napoli (1-1) vond een incident plaats tussen Jesus en Acerbi. De Italiaan bood direct zijn excuses aan, maar ontkende een dag later dat zijn belediging richting de Braziliaan van racistische aard was. Jesus achtte het daarom nodig om in een statement naar buiten te brengen dat hij was uitgescholden voor 'neger'.

De zaak kwam onder de neus van de Italiaanse sportrechter, maar wegens gebrek aan bewijs werd Acerbi vrijgesproken. Jesus kan daar met zijn pet niet bij. 'Ik heb meerdere keren met grote teleurstelling de beslissing van de sportrechter gelezen, die vond dat er geen bewijs was van dat ik het slachtoffer ben geweest van een racistische belediging. Ik vind het moeilijk te begrijpen en voel me er erg verbitterd door', begint de Napolitaan op Instagram.

'Eerlijk gezegd ben ik ontsteld door zo’n ernstig incident, waarbij mijn enige fout was dat ik er als een heer mee ben omgegaan en besloot zo’n belangrijke wedstrijd niet te onderbreken', vervolgt een duidelijk aangeslagen Jesus. 'Als gevolg van dit besluit stel ik voor dat iedereen die zich in een soortgelijke situatie als de mijne bevindt, op een heel andere manier zal handelen, om zichzelf te beschermen en de schande van racisme te beteugelen, waar we helaas moeite mee hebben om ons ervan te ontdoen.'

Jesus voelt zich alles behalve beschermd en kan er niet bij dat Acerbi in eerste instantie zijn excuses aanbood, maar later ontkende dat zijn beledigingen racistisch van aard waren. 'Ik begrijp echt niet hoe ga weg neger, je bent maar een neger als beledigend, maar niet als discriminerend kan worden beschouwd’, besluit Jesus, die momenteel als profielfoto op Instagram een afbeelding van een in de lucht stekende vuist in zwart-wit-stijl heeft.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Racisme in het voetbal is de laatste dagen sowieso een groot thema. Ook een zichtbaar geëmotioneerde Vinícius Júnior sprak zich onlangs uit over hoe hij er zelf  mee te maken krijgt. De Braziliaan, die vaak het mikpunt is van racisme vanaf de Spaanse tribunes, barstte in tranen uit. 'Ik wil gewoon voetballen', klonk de essentie van zijn boodschap in één kleine zin gevangen. De Braziliaanse bond liet al in een statement weten zich achter Vinícius te scharen en de strijd aan te gaan tegen racisme.

Serie A

Stand Serie A 2023/2024

Italië

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Internazionale
33
27
5
1
79-18
+61
86
2
AC Milan
33
21
6
6
64-39
+25
69
3
Juventus
33
18
10
5
47-26
+21
64
4
Bologna
33
17
11
5
48-26
+22
62
5
AS Roma
33
17
7
9
59-39
+20
58
6
Atalanta Bergamo
32
16
6
10
59-37
+22
54
7
Lazio
33
16
4
13
42-35
+7
52
8
Napoli
33
13
10
10
50-41
+9
49
* Actueel tot en met 27 apr. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.