Manchester United heeft popelende Fosu-Mensah bijna terug

Reacties

Timothy Fosu-Mensah komt steeds dichter bij een comeback in het shirt van Manchester United. De 22-jarige verdediger keerde voor aanvang van dit seizoen terug na twee verhuurperioden, maar moest nog wel herstellen van een knieoperatie in april. Inmiddels is hij bijna de oude.

Manchester United heeft popelende Fosu-Mensah bijna terug
© Pro Shots

Op de clubsite van United geeft Fosu-Mensah te kennen dat hij nog een paar wedstrijden mee wil spelen met het Onder-23 elftal van zijn club. Daarna voelt hij zich waarschijnlijk sterk genoeg om weer minuten te maken op het hoogste niveau. Gezien de volle kalender - United speelt deze maand nog zes wedstrijden en in februari vijf - dienen zich de komende tijd genoeg opties aan.

De laatste keer dat de Nederlandse verdediger in actie kwam voor Manchester United, is al tweeënhalf jaar geleden. In april 2017 zette toenmalig manager José Mourinho hem in tegen Everton. Het seizoen erop ging hij op huurbasis bij Crystal Palace aan de slag en het jaar daarna stalde United hem bij Fulham.

'Ik voel me goed. Ik ben er al een tijdje uit, maar ik heb tijdens mijn revalidatie met geweldige mensen samengewerkt en voelde me daardoor dag na dag sterker worden. Mentaal was het wel zwaar. Het liefst speel ik, maar dit hoort er soms ook bij. Ik ben niet gestopt met kijken, ik ben bij iedere wedstrijd geweest om de jongens aan te moedigen', zegt Fosu-Mensah.

De verdediger zegt niet te kunnen wachten om minuten te maken onder Ole Gunnar Solskjaer, die een jaar geleden het roer overnam van Mourinho. 'Van wat ik heb gezien is Ole een geweldige manager. De energie straalt ervan af en ik mag hem als mens en als trainer. Ik zie ernaar uit om onder hem te spelen. Ik wil tot het uiterste voor hem gaan.'

Fosu-Mensah, die donderdag de leeftijd van 22 jaar heeft bereikt, weet dat het al lang geleden is dat hij het United-shirt voor het eerst mocht aantrekken. 'Ik maakte mijn debuut toen ik achttien was, de tijd vliegt en de tijd wacht op niemand. Ik houd echt van deze club, ik ben hier als jongen gekomen en ze hebben altijd goed voor me gezorgd, hier. Ze hebben een prof van me gemaakt. Ik wil niet dat het ooit eindigt en zie uit naar de toekomst.'

Premier League

Stand Premier League 2019/2020

Engeland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Liverpool
38
32
3
3
85-33
+52
99
2
Manchester City
38
26
3
9
102-35
+67
81
3
Manchester United
38
18
12
8
66-36
+30
66
4
Chelsea
38
20
6
12
69-54
+15
66
5
Leicester City
38
18
8
12
67-41
+26
62
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Manchester United
Meer over Manchester United
Meer Premier League
Meer over Premier League
Meer T. Fosu-Mensah
Meer over T. Fosu-Mensah
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.