Flater Fosu-Mensah leidt eenvoudige middag City in

Manchester City heeft zaterdag op eenvoudige wijze de koppositie in de Premier League heroverd. De formatie van manager Pep Guardiola won op bezoek bij Fulham. City staat nu één punt boven Liverpool. Beide teams hebben 31 wedstrijden gespeeld.

Fulham
Fulham
0 - 2
Manchester City

Bij Fulham startten Timothy Fosu-Mensah en Ryan Babel in de basis. Gezien de verhoudingen was het voor de thuisploeg zaak om zo lang mogelijk stand te houden tegen de koploper van de Premier League. Dat lukte nog geen vijf minuten. Fosu-Mensah verspeelde op knullige wijze de bal. Sergio Agüero legde vervolgens af op Bernardo Silva, die wat ruimte zag en van net buiten het strafschopgebied raak schoot in de linkerhoek: 0-1. Een start zoals men bij City graag ziet. Fosu-Mensah leverde kort daarna opnieuw de bal in, maar dat leverde geen verdere schade op.

De bezoekers gingen daarna in alle rust op jacht naar de volgende treffer, want van Fulham had City niet veel te vrezen. De formatie van manager Scott Parker meldde zich zelden voor het doel van Ederson Moraes. City sloeg na een klein half uur aan de andere kant wel toe. Joe Bryan tikte de bal te zacht terug richting Calum Chambers en Bernardo Silva onderschepte. Met een simpel passje bracht hij Agüero in stelling, die voor 0-2 zorgde.

Daarmee leek de wedstrijd eigenlijk al gespeeld, maar Fulham kreeg voor rust nog wel kansjes op de aansluitingstreffer. Zo stuitte Ryan Sessegnon op Ederson en schoot Bryan net naast. Aan de andere kant werkte Ilkay Gündogan de bal voorlangs. Tot zover het spektakel, want in de tweede helft gebeurde er heel weinig meer. Fulham was niet bij machte om het de defensie van City moeilijk te maken en de bezoekers geloofden het wel. Het bleef bij 0-2.

Fulham is nagenoeg gedegradeerd uit de Premier League. De club staat na 32 duels op de negentiende plaats. De achterstand op de veilige zeventiende plek bedraagt dertien punten.