Manchester United geeft Solskjaer definitief het vertrouwen

Reacties

Manchester United heeft bevestigd dat Ole Gunnar Solskjaer is aangesteld als permanente manager. De Noor is een driejarig contract overeengekomen met de club.

Manchester United geeft Solskjaer definitief het vertrouwen

Solskjaer (46) werd in december aangesteld als interim-manager na het ontslag van José Mourinho. Onder de Noorse ex-speler vonden The Red Devils razendsnel de weg naar boven in de Premier League. In de Champions League zorgde Manchester United bovendien voor een stunt door Paris Saint-Germain uit te schakelen, ondanks een hopeloze uitgangssituatie.

In de kwartfinale van het miljardenbal nemen Solskjaer en de zijnen het op tegen Barcelona. In de competitie is het grote doel een plaats in de topvier afdwingen, en daarmee een ticket voor de nieuwe editie van de Champions League.

Het Solskjaer-effect in beeld, slechts twee Premier League-managers pakten meer punten tijdens hun eerste dertien duels bij hun werkgever.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Een smetje was recent de uitschakeling in het FA Cup-toernooi door Wolverhampton Wanderers, maar eerder in het bekertoernooi maakte Manchester United juist grote indruk door uitduels met Arsenal en Chelsea in winst om te zetten.

'Vanaf de eerste dag voel ik me thuis bij deze speciale club', meldt Solskjaer in een statement. 'Het was een eer om een speler bij deze club te zijn. De laatste maanden waren een fantastische ervaring. Ik wil de stafleden en spelers bedanken voor al het werk dat ze al hebben verricht. Nu proberen we de fans het succes te geven dat ze verdienen.'

Ferguson
Solskjaer, die eerder trainer was van Cardiff City en Molde FK, is de vierde permanente manager van Manchester United sinds het vertrek van Alex Ferguson in 2013. David Moyes was de eerste die zich moest ontfermen over de erfenis van de iconische Schot. Hij tekende destijds een contract tot 1 juli 2019. Na het vertrek van Moyes in het voorjaar van 2014 stonden Louis van Gaal en Mourinho aan het roer bij The Red Devils.

De laatste landstitel van Manchester United dateert uit 2013, het afscheidscadeau van Ferguson.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Manchester United
Meer over Manchester United
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.