'Manchester City pakt door en ligt op pole position voor Haaland'

Reacties

Manchester City heeft de beste papieren om Erling Haaland na dit seizoen over te nemen. De kampioen van Engeland staat op het punt de contractueel vastgestelde afkoopsom van 75 miljoen euro te betalen.

'Manchester City pakt door en ligt op pole position voor Haaland'
© Pro Shots

Dat meldt Sky Sports, nadat The Daily Mail maandagavond al naar buiten had gebracht dat City met de entourage van Haaland een akkoord heeft bereikt over het salaris dat de 22-jarige superspits in het Etihad Stadium gaat verdienen. Haaland zou wekelijks meer dan 500 duizend pond (ruim 600 duizend euro) gaan verdienen, waarmee hij de best betaalde speler in de Premier League zou worden en Kevin De Bruyne zou aflossen als grootverdiener bij City.

Ook de Britse tabloid meldde dat het de verwachting is dat City nu de gelimiteerde afkoopsom in Haalands contract bij Dortmund gaat betalen. Alles alles volgens plan verloopt, zou de deal in de komende weken al rond worden gemaakt. Het zou betekenen dat clubs als Barcelona, Paris Saint-Germain en Real Madrid hun jacht de Noor kunnen staken, al houdt Manchester Evening News nog een slag om de arm. De regionale krant stelt dat City op pole position ligt, maar dat Real weigert op te geven.

Haaland-pakket
Bayern München liet zondag bij monde van directeur Oliver Kahn al weten het Haaland-pakket te duur te vinden. 'We zouden ons werk niet goed doen als we niet zouden kijken naar een jonge spits zoals hij. Hij heeft bij Dortmund laten zien dat hij het niveau heeft en dat hij een uitstekende spits en een heel interessante speler is, maar het Haaland-pakket is ver verwijderd van wat wij in gedachten hadden.' Bayern hoopt dat Robert Lewandowski bereid is zijn tot 2023 lopende contract te verlengen.

Mocht Haaland naar City komen, dan heeft Pep Guardiola eindelijk weer een topspits in de selectie. Vorig jaar probeerden The Citizens na het transfervrije vertrek van de inmiddels gestopte Sergio Agüero om Harry Kane naar Manchester te halen, maar de Engelse topschutter bleef bij Tottenham Hotspur. Dortmund is op zijn beurt overigens al bezig met het halen van een vervanger voor Haaland. Duits international Karim Adeyemi (20) moet overkomen van Red Bull Salzburg.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Manchester City
Meer over Manchester City
Meer E. Haaland
Meer over E. Haaland
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.