Man City viert imposant record met ongelooflijk percentage balbezit

Reacties

Manchester City is bezig aan een historisch seizoen en heeft vrijdagavond nog maar eens een record op zijn naam geschreven. De ploeg van Pep Guardiola vermaakt zich prima in uitwedstrijden.

Man City viert imposant record met ongelooflijk percentage balbezit
© Pro Shots
Newcastle United
Newcastle United
3 - 4
Manchester City
Manchester City

City werd eerder deze week kampioen van Engeland en heeft dit seizoen pas vijf competitieduels verloren. Opvallend is dat vier van die nederlagen in het eigen Etihad Stadium geleden werden. De enige uitwedstrijd waarin het mis ging was op 21 november, toen Tottenham Hotspur met 2-0 te sterk was.

Na de zeperd in Londen speelde City nog met 0-0 gelijk tegen Manchester United, waarna er een begin werd gemaakt aan een indrukwekkende zegereeks. De overwinning van vrijdagavond op Newcastle United (3-4) betekent dat City nu zijn laatste twaalf uitduels in de competitie heeft gewonnen. Dat is een record in de hoogste vier Engelse divisies.

City neemt het record over van Chelsea, dat tussen 6 april 2008 en 7 december 2008 elf uitwedstrijden op rij won in de Premier League. 

Balbezit
Voor de personen die alleen de eindstand zien, lijkt het misschien alsof Newcastle en City vrijdagavond aan elkaar gewaagd waren. Daar was echter toch niet echt sprake van: City had liefst 82,3 procent balbezit. Onder Guardiola hadden The Citizens slechts één keer eerder nóg meer balbezit. Dat was tegen Swansea City, in april 2018.

Ferran Torres maakte een hattrick en werd de jongste speler die drie goals maakte onder Guardiola. De speler die dit bijzondere feitje tot vrijdag achter zijn naam had staan was Lionel Messi. Na de derde goal van Torres, de 3-4, speelde City Newcastle werkelijk van het kastje naar de muur. Het zorgde voor onderstaande statistiek:

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.