Torres steelt show met Zlataneske goal en hattrick in spektakelfeest City

Reacties

Manchester City heeft vrijdagavond op spectaculaire wijze gewonnen van Newcastle United. In de eerste wedstrijd na het officieel worden van de landstitel stal Ferran Torres de show met een schitterende goal én een hattrick. Nathan Aké vertolke voor rust een minder gelukkige rol.

Torres steelt show met Zlataneske goal en hattrick in spektakelfeest City
© Pro Shots
Newcastle United
Newcastle United
3 - 4
Manchester City
Manchester City

Pep Guardiola greep het feestduel met Newcastle aan om Scott Carson zijn debuut in het City-shirt te laten maken. De 35-jarige derde doelman mocht als dankbaarheid voor twee jaar trouwe dienst voor het eerst in 3.645 dagen zijn opwachting maken in de Premier League. En die rentree zal Carson ongetwijfeld lang bijblijven, want er gebeurde van alles op St. James' Park.

Newcastle was dan zo vriendelijk om een erehaag te vormen voor de kersverse kampioen, toen de bal eenmaal rolde bleek de ploeg van Steve Bruce niet van plan de rode loper uit te rollen. Nadat de eerste mogelijkheden voor City waren, opende de thuisploeg namelijk de score uit een corner. Aké kwam te laat om Emil Krafth het koppen te beletten en de Zweed klopte Carson voor het eerst.

City kwam vlak daarna goed weg toen Jonjo Shelvey uit een vrije trap de lat raakte, maar draaide de score vervolgens binnen een paar minuten om. Eerst trof João Cancelo doel met een harde schuiver die licht van richting werd veranderd. Drie minuten later maakte Torres zijn mooiste van de avond door een vrije trap van Ilkay Gündogan op Zlataneske wijze met de hak tot in de verre hoek te verlengen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Toch ging City niet met een voorsprong de rust in. In de extra tijd kreeg Newcastle een penalty voor een overtreding van Aké op Joelinton. In eerste instantie leek er sprake van buitenspel, maar de VAR stelde vast dat dit niet zo was. En dus ging de bal op de stip. Joelinton liet zich die kans niet ontzeggen en passeerde Carson voor de tweede keer op de avond met een loepzuivere poeier.

Zonder Rubén Dias en John Stones bleek de geïmproviseerde defensie van City een stuk minder waterdicht. Zeventien minuten na rust gaf Kyle Walker opnieuw een penalty weg door Joe Willock omver te lopen. De Arsenal-huurling ging zelf achter de bal staan en zag zijn inzet in eerste instantie worden gestopt door Carson. In de rebound was de Premier League-herintreder alsnog geklopt.

Het moment waarop Nathan Aké vlak voor rust de eerste penalty van Newcastle veroorzaakt.
© Pro Shots
Het moment waarop Nathan Aké vlak voor rust de eerste penalty van Newcastle veroorzaakt.

Toch stapte Carson bij zijn rentree met historische waarde als winnaar van het veld. Het was te danken aan Torres. De Spanjaard zette de 3-2 achterstand binnen vijf minuten om in een 3-4 voorsprong door zijn hattrick te completeren. Eerst tikte de 21-jarige aanvaller binnen uit een voorzet van Gabriel Jesus, vervolgens sloeg hij toe uit de rebound na een schot tegen de paal van Cancelo.

Zo werd het feestduel van City vooral de Ferran Torres-show. Na zijn derde goal liet de regerend kampioen de teugels niet meer vieren en stuurde het Newcastle van het kastje naar de muur met minutenlang balbezit. Zo besloot de ploeg van Guardiola het feestduel in stijl en vestigde en passant ook nog een Engels record door twaalf uitduels op rij te winnen in de Premier League. 

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Premier League

Stand Premier League 2020/2021

Engeland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Manchester City
38
27
5
6
83-32
+51
86
2
Manchester United
38
21
11
6
73-44
+29
74
3
Liverpool
38
20
9
9
68-42
+26
69
4
Chelsea
38
19
10
9
58-36
+22
67
5
Leicester City
38
20
6
12
68-50
+18
66
6
West Ham United
38
19
8
11
62-47
+15
65
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Gerelateerde artikelen
Meer Manchester City
Meer over Manchester City
Meer Premier League
Meer over Premier League
Meer N. Aké
Meer over N. Aké
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.