'Man City hoopt Silva met aanbieding uit Arabische handen te houden'

Reacties

Manchester City wil koste wat het kost voorkomen dat Bernardo Silva, een sleutelspeler in de Treble-winnende ploeg van Pep Guardiola, naar Saoedi-Arabië gaat. Daartoe hebben de Engelsen hem een voorstel gedaan om zijn contract, dat tot 2025 loopt, te verlengen tegen betere voorwaarden.

'Man City hoopt Silva met aanbieding uit Arabische handen te houden'
© Pro Shots

De strijd om Silva is in alle hevigheid losgebarsten. De interesse vanuit Saoedi-Arabië voor de Portugees is serieus, en de eigenaars van Manchester City doen alles in hun mogelijkheden om hun smaakmaker aan boord te houden, zo meldt The Times.

De trek van dertigers naar het puissant rijke Arabische land is deze zomer in volle gang: onder meer Karim Benzema en N'Golo Kanté gingen Cristiano Ronaldo achterna. Het lijkt erop dat CR7 zijn landgenoten inspireert om de oversteek naar het woestijngebied ook te maken: Rúben Neves werd recent al gepresenteerd in Saoedi-Arabië en nu zou Silva (28) ook een serieuze kandidaat zijn.

De verleiding zit hem hoogstwaarschijnlijk in het geld: Silva is een sleutelkracht in wat vorig seizoen de beste ploeg ter wereld is, maar Manchester City is gebonden aan financiële regelgeving, hoewel er vraagtekens hangen over in hoeverre ze zich daaraan houden. Het salaris dat Silva in Engeland maximaal op kan strijken, verbleekt hoe dan ook bij wat een Saoedische club kan ophoesten, er wordt gesproken van een salaris van 85 miljoen euro per jaar.

Bekijk hier al onze video's
Meer Bernardo Silva
Meer over Bernardo Silva
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.