Malki: 'Contractverlenging moet nog maar even wachten'

Sanharib Malki (29) gaat met Roda JC Kerkrade een cruciale periode tegemoet. De Syrische spits kijkt met vertrouwen naar de komende weken, waarin handhaving het doel is. Waar mogelijk willen de Limburgers dat zonder play-offs doen.

Malki: 'Contractverlenging moet nog maar even wachten'

'De eerstvolgende twee wedstrijden zijn tegen Willem II en RKC', weet Malki, die met Roda de zestiende plaats bezet. 'Dat zijn ploegen waartegen wij kunnen winnen. Als we dat doen, ziet het er weer anders uit. We onderschatten ze niet, maar duidelijk is dat het heel belangrijke wedstrijden gaan worden.'

RKC is de ploeg die Roda als eerste in vizier heeft. De Waalwijkers hebben vier punten voorsprong, terwijl het gat naar PEC Zwolle en AZ zes punten is. Roda besluit het seizoen tegen NAC Breda (uit) en SC Heerenveen (thuis).

Ondanks een medio 2014 aflopend contract gaat alle aandacht van Malki naar de komende wedstrijden. 'Het is niet zo dat we niet meer praten, maar ik focus me nu op die duels. Het belangrijkste is nu het bewerkstelligen van handhaving in de Eredivisie, daarna komt de eventuele contractverlenging en gaan we weer praten.'

In zijn twee seizoen in Limburg is de voormalige aanvaller van SV Roeselare, Germinal Beerschot, SC Lokeren en het Griekse Panthrakikos uiterst trefzeker. Waar zijn teller vorig seizoen na 33 duels bleef steken op 25 doelpunten, staat hij dit seizoen na 28 optredens ook alweer op vijftien goals. (Tim Tempelaars)

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen