Malki als eerste driemaal trefzeker in de openingsminuut

Roda JC-spits Sanharib Malki is de eerste speler ooit in de Eredivisie die in één seizoen drie keer in de openingsminuut wist te scoren. De ploeg uit Kerkrade maakt geen al te best seizoen door, maar heeft de Syriër om op te leunen. De aanvoerder van het Limburgse team is de afgelopen weken vanaf de aftrap zeer scherp.

Malki als eerste driemaal trefzeker in de openingsminuut

Thuis tegen AZ was Malki zaterdagavond opnieuw bij de eerste de beste aanval trefzeker. Een schot van Mark-Jan Fledderus kon nog worden gepareerd door doelman Esteban, maar in de rebound was Malki er als de kippen bij om Roda JC opnieuw op een vroege voorsprong te zetten. Het leverde de spits een record op.

Het begint een gewoonte voor Malki te worden om binnen de minuut de score te openen in het eigen Parkstad Limburg Stadion. Op 20 januari begon de Syriër met zijn indrukwekkende reeks door na dertien seconden te scoren tegen NEC (2-0 winst). De daarop volgende thuiswedstrijd tegen Heracles Almelo had Malki 26 seconden nodig (3-3).

Vijf spelers kregen het in het verleden voor elkaar om twee keer in de eerste minuut het doel te treffen. Een van hen is Johan Cruijff, die dat in 1971/72 voor elkaar kreeg namens Ajax.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen