Malen bij de hand genomen door Guerreiro: 'Veel gepraat tijdens de vlucht'

Reacties

Voor Donyell Malen is de periode van kennismaken eigenlijk al begonnen bij Borussia Dortmund. Met Raphaël Guerreiro reisde hij per privéjet af naar het trainingskamp van de Duitse grootmacht.

Malen bij de hand genomen door Guerreiro: 'Veel gepraat tijdens de vlucht'
© Pro Shots

De BVB-selectie is momenteel in het Zwitserse Bad Ragaz. Te midden van de uitlopers van de Alpen moet de basis worden gelegd voor een successeizoen. De van Borussia Mönchengladbach overgekomen Marco Rose is de nieuwe trainer onder wiens leiding de volgende aanval op Bayern München geopend moet worden. Vorig seizoen bedroeg het verschil tussen de topclubs aan het einde van het Bundesliga-seizoen veertien punten. Bayern won zijn negende landstitel op rij, terwijl Dortmund als derde eindigde.

En dan is Dortmund in deze transferperiode al een van zijn beste spelers kwijtgeraakt. Jadon Sancho is voor 85 miljoen euro verkocht aan Manchester United. Met Malen heeft de Duitse grootmacht wel al bijna een nieuwe aanvaller binnen. De PSV'er vloog zondag naar Bad Ragaz om daar de medische keuring te ondergaan.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Guerreiro zat bij Malen in het vliegtuig op weg naar Zwitserland en vertelt tegenover Bild over het eerste contact met de beoogde aanwinst: 'We hebben veel gepraat tijdens de vlucht. Ik heb hem uitgelegd hoe de gang van zaken is bij BVB en ik kijk er naar uit om hem een rondleiding door het stadion te geven.'

De 27-jarige Portugees international is een van de meest veelzijdige spelers bij Dortmund. Hij kan als linksback spelen, maar ook op vrijwel alle posities op het middenveld. Dat moet hem helpen belangrijk te worden onder Rose, van wie verwacht wordt dat hij tactisch veel gaat variëren. Het aantrekken van Malen past in dat plaatje. Hij is minder dan Sancho een pure buitenspeler en zou ook centraal als tweede spits aan de zijde van Erling Haaland kunnen spelen. Bij Gladbach koos Rose regelmatig voor een systeem met twee spitsen.

De transfer van Malen is nog niet officieel bevestigd door Dortmund, maar de Oranje-international stond dinsdag wel al op het trainingsveld bij zijn nieuwe club.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.