Bayern München wéér landskampioen met hulp van rivaal Borussia

Reacties

Bayern München is wéér kampioen van Duitsland. Nota bene Borussia Dortmund zorgde er met een zege op RB Leipzig voor dat de titel voor de negende keer op rij naar de Rekordmeister gaat. 

Bayern München wéér landskampioen met hulp van rivaal Borussia
© Pro Shots
Borussia Dortmund
Borussia Dortmund
3 - 2
RB Leipzig
RB Leipzig

Borussia Dortmund dat de grote rivaal uit München kampioen maakt. Dat was zaterdagmiddag het geval als Borussia Dortmund won van RB Leipzig. Hoewel ze in Dortmund bepaald niet vrolijk worden van kampioenschappen van Bayern was een zege op RB Leipzig vooral ook cruciaal voor de ploeg zelf. Met nog drie wedstrijden te gaan in de Bundesliga stond BVB immers op een vijfde plaats. Er moest dus nog minstens één plaatsje gestegen worden om volgend seizoen in de Champions League te mogen spelen.

Zonder Erling Haaland begon Borussia dan ook furieus aan het duel met Die Roten Bullen. Slechts zeven minuten had de thuisploeg nodig om na een flitsende aanval de 1-0 te verzorgen. Het was Marco Reus die de bal in eerste instantie liet lopen, maar via Thorgan Hazard alsnog de bal ontving. Reus ramde vervolgens de bal hard tegen de touwen en zorgde daarmee voor vreugde in zowel de huiskamers in Dortmund als München. Met die 1-0 stand zou Bayern München namelijk voor de negende keer landskampioen zijn, nog voordat de Rekordmeister om 18.30 uur zelf in actie zou komen. 

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

De halve liters kampioensbier leken vlak na rust definitief ingeschonken te kunnen worden bij Bayern. De 1-0 van Reus was in de eerste helft namelijk de enige goal, maar in de tweede helft was het wederom razendsnel raak voor Die Borussen. Jadon Sancho legde na zes minuten de RB Leipzig-verdediging in de luren en wist na een fraaie kapbeweging de bal in de verre hoek te plaatsen: 2-0.

Het was voor Julian Nagelsmann, volgend seizoen nota bene coach van Bayern, reden om na ruim een uur in te grijpen. Nordi Mukiele en Justin Kluivert moesten de 2-0 achterstand van RB Leipzig zien weg te poetsen. Maar nog voordat de Fransman en de Nederlander het veld betraden, was het Lukas Klostermann die raak knikte uit een hoekschop. Kluivert maakte zodoende zijn entree bij een 2-1 tussenstand en met de voormalig Ajacied binnen de lijnen ging de ploeg van Nagelsmann vol op jacht naar de gelijkmaker. En die gelijkmaker kwam er ook nog. Het was in de 77ste minuut Dani Olmo die de 2-2 maakte en zodoende het titelfeest van Bayern nog even leek uit te stellen.

Maar juist op het moment dat iedereen zich neer leek te leggen bij een gelijkspel was het tóch Borussia Dortmund nog dat toesloeg. Het was Sancho die de bal op een presenteerblaadje kreeg van Raphaël Guerreiro. Sancho hoefde bal alleen nog maar in het lege doel te schuiven en dat deed de Engelsman ook: 3-2. Daarmee zorgde hij ervoor dat Bayern voor de negende keer op rij de beste van Duitsland is.

Volgende week kan RB Leipzig revanche nemen op Borussia Dortmund. Dan staat de finale van het toernooi om de DFB Pokal op het programma tussen beide ploegen.

Bundesliga

Stand Bundesliga 2020/2021

Duitsland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Bayern München
34
24
6
4
99-44
+55
78
2
RB Leipzig
34
19
8
7
60-32
+28
65
3
Borussia Dortmund
34
20
4
10
75-46
+29
64
4
VfL Wolfsburg
34
17
10
7
61-37
+24
61
5
Eintracht Frankfurt
34
16
12
6
69-53
+16
60
6
Bayer Leverkusen
34
14
10
10
53-39
+14
52
* Actueel tot en met 27 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.