Makkie voor Napoli: 'Kvaradona' scoort op 22ste verjaardag in 22ste minuut

Khvicha Kvaratskhelia heeft zichzelf zondag getrakteerd. De aanvaller van Napoli vierde zijn 22ste verjaardag door tegen Cremonese in de 22ste minuut het openingsdoelpunt te maken. Daarmee leidde Kvaratskhelia een eenvoudige zege van de koploper in.

Napoli
Napoli
3 - 0
Cremonese
Cremonese

De bezoekers moesten het in Stadio Diego Armando Maradona stellen zonder Cyriel Dessers, die geblesseerd moest afhaken. Zonder de voormalig Feyenoorder viel Cremonese in de openingsfase brutaal aan. Halverwege de eerste helft was het toch Napoli dat op voorsprong kwam. Kvaratskhelia sneed naar binnen en schoot door de benen van een tegenstander raak (1-0).

Osimhen slaat toe
Vanaf dat moment speelde Napoli eigenlijk een gewonnen wedstrijd. Victor Osimhen verdubbelde na ruim een uur de score. De topscorer van de Serie A profiteerde van voorbereidend werk van Kim Min-Jae en werkte van dichtbij binnen (2-0). Voor Osimhen was het alweer zijn zeventiende competitiedoelpunt van het seizoen.

Tien minuten voor tijd verergerde Eljif Elmas het leed van Cremonese. De invaller haalde hard uit en passeerde Marco Carnesecchi (3-0). Dat was het laatste wapenfeit van Napoli, dat de titel steeds dichterbij ziet komen. De voorsprong op naaste achtervolger Inter, dat maandag nog in actie komt tegen Sampdoria, bedraagt zestien punten. Cremonese wacht na 22 wedstrijden nog altijd op de eerste overwinning en staat troosteloos laatste.