Maduro voor het eerst aan de slag als hoofdtrainer

Reacties

Hedwiges Maduro krijgt de leiding over Almere City Onder-21. De oud-international heeft een contract voor twee jaar getekend.

Maduro voor het eerst aan de slag als hoofdtrainer
© Pro Shots

Maduro was de laatste maanden al actief in Almere binnen de jeugdopleiding en is bezig met het behalen van de hoogste trainersdiploma's. De voormalige middenvelder was bovendien al assistent-coach bij Jong Oranje en assisteert tegenwoordig nog bij Oranje Onder-18. Van Almere krijgt hij de komende seizoenen tijdens interlandperiodes nog de ruimte om actief te blijven bij de KNVB.

De nu 35-jarige Maduro is erg blij met de kans die hij krijgt van de Keuken Kampioen Divisie-club. 'Voor mij is dit een heel mooie uitdaging. Ik ben geboren in Almere en heb een goede binding met de stad en de club. In de afgelopen maanden heb ik gezien dat er veel talent met ambitie rondloopt in de jeugdopleiding. Mijn grootste uitdaging is om die jongens te helpen zich verder te ontwikkelen en beter te worden. Daarnaast kan ik mijzelf verder ontwikkelen als hoofdtrainer', reageert de oud-Ajacied.

Maduro zette in de zomer van 2018 een punt achter zijn spelerscarrière, na actief te zijn geweest bij Ajax, Valencia, Sevilla, PAOK Saloniki, FC Groningen en Omonia Nikosia. Hij kwam in zijn loopbaan tot achttien interlands.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.