Machtig Kopenhagen haalt uit in aanloop naar Ajax-thuis

Reacties

FC Kopenhagen heeft zondag een zeer eenvoudige zege geboekt op AC Horsens: 5-0. Daarmee kent de koploper van de Deense competitie een uitstekende generale voor het Europa League-duel met Ajax van donderdag (19.00 uur).

Machtig Kopenhagen haalt uit in aanloop naar Ajax-thuis

Kopenhagen is alleenheerser in Denemarken: de ploeg van trainer Ståle Solbakken staat onbedreigd bovenaan de ranglijst en verloor na 24 speelrondes nog geen enkele keer. Ook zondag werd het klusje makkelijk geklaard.

Bij rust was het duel al min of meer beslist. Het spitsenduo Federico Santander en Andreas Cornelius lieten zich beiden met een goal gelden. Ludwig Augustinsson was twee maal de aangever. Tussendoor scoorde ook rechtsachter Peter Ankersen.

Na de onderbreking maakte Santander zijn tweede uit een vrije trap en deelde ook invaller Andrija Pavlovic nog in de feestvreugde. Voormalig Ajacied Nicolai Boilesen maakte geen minuten, aanvoerder Mathias Zanka Jørgensen (ex-PSV), Kasper Kusk (ex-FC Twente) en Uros Matic (ex-NAC Breda) deden dat wel.

Ajax speelt donderdag de heenwedstrijd in Denemarken in de achtste finale van de strijd om de Europa League. De Amsterdammers knikkerden in de vorige ronde met moeite Legia Warschau uit het toernooi. Kopenhagen schakelde Ludogorets uit. De Denen verloren dit seizoen in alle competities pas één keer: met 1-0 tegen Leicester City in de groepsfase van de Champions League.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.