Maatsen debuteert en Sancho levert assist voor winnend Dortmund

Reacties

Borussia Dortmund heeft voor het eerst sinds eind november gewonnen in de Bundesliga. De ploeg slaagde daar in de laatste vier wedstrijden van 2023 niet in, maar was zaterdag te sterk voor SV Darmstadt 98. Jadon Sancho maakte in dat duel zijn rentree voor Dortmund, terwijl Ian Maatsen debuteerde.

Maatsen debuteert en Sancho levert assist voor winnend Dortmund
© Viaplay
Darmstadt 98
Darmstadt 98
0 - 3
Borussia Dortmund
Borussia Dortmund

Eerder deze week haalde Dortmund Sancho en Maatsen binnen. Sancho speelde tussen 2017 en 2021 al met veel succes bij de club en wordt gehuurd van Manchester United. Maatsen kwam op huurbasis over van Chelsea en startte tegen Darmstadt meteen. Ook Donyell Malen stond in de basis. Sancho begon op de bank.

Dortmund kende op bezoek bij Darmstadt een lastige start, maar kwam halverwege het eerste bedrijf wel op voorsprong. Jamie Bynoe-Gittens bereidde de treffer voor met een actie op de rechterflank en stelde Julian Brandt in staat op de 0-1 te maken.

Maatsen kreeg het niet echt voor elkaar om zijn stempel op de wedstrijd te drukken. Hij kreeg wel een gele kaart na een ietwat onfortuinlijk moment. De linksback wilde voor de bal gaan en gleed uit, waarna hij in botsing kwam met keeper Marcel Schuhen van Darmstadt.

Pas na de rentree van Sancho besliste Dortmund de wedstrijd. De aanvaller kwam na 55 minuten in het veld voor Bynoe-Gittens en ook Marco Reus viel in. Samen zorgden ze voor de 0-2. Sancho gaf, na een pass van Malen, de assist en Reus rondde af. In de slotfase maakte invaller Youssoufa Moukoko ook nog de 0-3. Zo boekte Dortmund eindelijk weer een zege. De ploeg steeg daardoor naar plek vijf.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Meer Darmstadt 98
Meer over Darmstadt 98
Meer Borussia Dortmund
Meer over Borussia Dortmund
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.