Trefzekere Frimpong blijft winnen met Leverkusen, Mainz dankt Van den Berg

Reacties

Jeremie Frimpong heeft Bayer Leverkusen een volgende stap dichter bij de Duitse titel gebracht. De wingback maakte op bezoek bij Heidenheim op slag van rust het openingsdoelpunt, waardoor Die Werkself in elk geval voor even acht punten los staat op Bayern München, dat nog wel een wedstrijd meer te spelen heeft.

Trefzekere Frimpong blijft winnen met Leverkusen, Mainz dankt Van den Berg
© Pro Shots
Heidenheim
Heidenheim
1 - 2
Bayer Leverkusen
Bayer Leverkusen

Niet alleen Bayer Leverkusen, dat vorige week knap afrekende met Bayern München, verkeert in een uitstekende vorm, maar ook Heidenhem is een ploeg die lastig te verslaan is. In heel 2024 verloor de formatie van Frank Schmidt nog niet, al eindigden vier van de laatste vijf wedstrijden wel in een gelijkspel.

Ondanks een veldoverwicht duurde het ook voor het elftal van Xabi Alonso lang om de ban te breken tegen Heidenheim. Amine Adil gaf vlak voor rust een harde lage voorzet vanaf de linkerkant, die voor de voeten van Frimpong kwam: hij schoot bij de tweede paal hard raak. Het was alweer de zevende treffer van dit seizoen in de Bundesliga, waarin hij evenzoveel assists gaf.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

De teller had wat doelpunten betreft voor Frimpong overigens nog kunnen oplopen, want direct na de thee waagde Frimpong opnieuw een poging, maar schoot hij van buiten de zestien net over het doel en op het uur voetballen mikte hij in de verre hoek rakelings naast.

Daardoor bleef het lang spannend, totdat Florian Wirtz tien minuten voor het einde een heerlijke steekpass gaf op Adil, die net als Frimpong de diepte zocht en de keeper omspeelde: 0-2. Ondanks een late aansluitingsgoal werd het niet meer écht spannend in Heidenheim en kwam de ongeslagen status dit seizoen voor Leverkusen niet meer in gevaar. Daardoor ligt de druk bij Bayern München, dat zondag moet winnen van VfL Bochum om het gat met koploper Leverkusen enigszins behapbaar te houden. 

Darmstadt 98
Darmstadt 98
1 - 2
VfB Stuttgart
VfB Stuttgart

Serhou Guirassy moest er even op wachten, maar de topscorer van Stuttgart heeft nu ook zijn rekening geopend in 2024. Door blessures en de Afrika Cup bleef de teller van de spits uit Guinee sinds december steken op zeventien goals, maar tegen SV Darmstadt 98 kopte Guirassy de gasten na een klein kwartier op 0-1. Darmstadt dacht al snel op gelijke hoogte te komen, maar de VAR greep vanwege een handsbal voor de goal van Marvin Mehlem. Het duel lag daarna lange tijd stil door fanprotesten met tennisballen.

Na een onderbreking van ruim twintig minuten ging de wedstrijd verder en Stuttgart kreeg voor de rust nog een tegenvaller te verwerken. Pascal Stenzel kreeg zijn tweede gele kaart. Mahmoud Dahoud maakte in de extra de 0-2 voor Stuttgart en stelde de zege voor Die Schwaben veilig. De 1-2 van Aaron Seydel kwam te laat om de spanning nog terug te brengen. Stuttgart blijft door de overwinning vijf punten voor op achtervolger Borussia Dortmund.

1899 Hoffenheim
1899 Hoffenheim
0 - 1
Union Berlin
Union Berlin

Wout Weghorst, die vorige week nog uit zijn dak ging na een wissel, begon tegen 1. FC Union Berlin op de bank bij 1899 Hoffenheim, maar maakte al na een half uur zijn entree bij de thuisclub. Weghorst verving de geblesseerde Grischa Promel. Niet lang na de invalbeurt van de Oranje-international werd de wedstrijd in Sinsheim tijdelijk stilgelegd vanwege een tennisballenprotest vanuit het uitvak.

Nadat het duel weer werd hervat, eindigden beide teams de uitgelopen eerste helft met tien man. Stanley Nsoki kreeg twee keer geel bij Hoffenheim en Kevin Volland later twee keer geel bij Union Berlin, bij wie Danilho Doekhi startte. Brenden Aaronson maakte kort voor tijd de enige goal van de wedstrijd en hielp de club uit Berlijn daarmee verder uit de degradatiezone. Weghorst en Hoffenheim staan na het verlies negende.

FSV Mainz 05
FSV Mainz 05
1 - 0
FC Augsburg
FC Augsburg

FSV Mainz 05 nam het met Sepp van den Berg in eigen huis op tegen FC Augsburg, met captain Jeffrey Gouweleeuw, en kwam kort voor de rust aan de leiding. Van den Berg kwam hoog boven iedereen uit bij een vrije trap en bracht laagvlieger Mainz op voorsprong. Nog voor de rust kreeg Mainz een grote kans om op 2-0 te komen, maar Nadiem Amiri schoot zijn strafschop tegen de paal. De misser brak de thuisploeg niet op. Augsburg eindigde het duel met tien man na een rode kaart voor invaller Mads Pedersen. Mainz houdt door de treffer van Van den Berg nog altijd hoop op handhaving in de Bundesliga.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bundesliga

Stand Bundesliga 2023/2024

Duitsland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Bayer Leverkusen
32
26
6
0
82-23
+59
84
2
Bayern München
32
22
3
7
90-41
+49
69
3
VfB Stuttgart
32
21
4
7
73-39
+34
67
4
RB Leipzig
32
19
6
7
74-36
+38
63
5
Borussia Dortmund
32
17
9
6
64-40
+24
60
6
Eintracht Frankfurt
32
11
12
9
48-47
+1
45
7
SC Freiburg
32
11
8
13
43-55
-12
41
8
1899 Hoffenheim
32
11
7
14
56-64
-8
40
9
FC Augsburg
32
10
9
13
49-57
-8
39
10
Heidenheim
32
9
11
12
45-53
-8
38
* Actueel tot en met 6 mei 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.