Lyon-voorzitter sluit winters vertrek Memphis uit: 'Natuurlijk blijft hij'

Reacties

Jean-Michel Aulas, de voorzitter van Olympique Lyon, is niet van plan om Memphis Depay in januari naar Barcelona te laten gaan. De preses wil dat de aanvaller het seizoen afmaakt in het Parc Olympique Lyonnais: ook al betekent dit dat Lyon dan een transfersom misloopt.

Lyon-voorzitter sluit winters vertrek Memphis uit: 'Natuurlijk blijft hij'
© Pro Shots

Memphis stond in de afgelopen transferperiode hoog op de verlanglijst van Barcelona-coach Ronald Koeman, die zijn landgenoot natuurlijk goed kent van zijn tijd bij het Nederlands elftal. De 26-jarige Memphis heeft er nooit een geheim van gemaakt dat hij wil terugkeren in de Europese top en zag een transfer dan ook zeker zitten. Barcelona bleek echter niet in staat om het contract van Memphis af te kopen, waardoor een deal uitbleef.

De verwachting is dat Barcelona in de aankomende transferperiode een nieuwe poging zal ondernemen. Aulas wil Memphis echter niet middenin het seizoen laten gaan. 'Memphis blijft, natuurlijk', benadrukte de voorzitter in gesprek met RMC Sport. 'Ik was in de afgelopen transferperiode ook de eerste die zei dat hij niet zou vertrekken, maar niemand wilde toen naar me luisteren.'

'Iedereen dacht dat Memphis weg zou gaan, net als Houssem Aouar en Moussa Dembélé', vervolgde Aulas. 'Maar ik wilde ze niet laten gaan. We hebben een jaar achter de rug waarin we ten onrechte geen Europees ticket kregen en daarom moeten we in dit seizoen absoluut slagen. We zijn slecht begonnen, maar waarom zijn we slecht begonnen? Omdat we tot eind augustus in de Champions League speelden en de jongens daarna geen vakantie hadden. We hebben echter de potentie om het veel beter te gaan doen.'

Mocht Aulas Memphis in januari inderdaad niet verkopen, dan is de kans groot dat de aanvaller in de zomer transfervrij vertrekt bij Lyon. De aanvaller beschikt immers over een aflopend contract en lijkt, zeker met de belangstelling van Barcelona, niet van plan om te gaan bijtekenen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.