Lyon houdt opnieuw open huis: defensief geklungel leidt gelijkspel in

Peter Bosz is opnieuw tegen knullig puntenverlies aangelopen met Olympique Lyon. Op bezoek bij Girondins Bordeaux was er opnieuw defensief geklungel.

Bordeaux
Bordeaux
2 - 2
Olympique Lyonnais

Onder Bosz zijn de prestaties van Lyon dit seizoen wisselvallig en dat komt vooral door de beroerde defensie, die bijna wekelijks steken laat vallen. Slechts drie keer bleef Lyon dit seizoen zonder tegentreffers in competitieverband. Na vijftien duels had de verdediging van Lyon al 23 doelpunten geïncasseerd. Dat was sinds het seizoen 1982/83 niet meer voorgekomen.

Op bezoek bij Bordeaux was het weer hetzelfde liedje: Lyon kwam tot twee keer toe op voorsprong, maar door defensieve fouten werd die telkens weggegeven. Zeven minuten nadat Jason Denayer de score had geopend namens de bezoekers zorgde Malo Gusto met een eigen doelpunt voor de gelijkmaker. Dankzij een verwoestend schot van Thiago Mendes ging Lyon echter rusten met een 1-2 voorsprong.

Na een klein uur ging het weer mis voor Lyon en opnieuw was Gusto de schlemiel. Zo'n twintig meter voorbij de middenlijn verspeelde de jonge verdediger de bal, waarna Alberth Elis na een rush vanaf eigen helft voor de 2-2 zorgde. Ondanks kansen voor Lucas Paquetá en Karl Toko Ekambi namens de bezoekers kwam er uiteindelijk geen winnaar in het Matmut Atlantique.

Door het gelijkspel blijft Olympique Lyon steken op 23 punten uit zestien duels, waarmee de ploeg van Bosz twaalfde staat in de Ligue 1. Girondins Bordeaux heeft zeven punten minder en bezet de zeventiende plaats. Eerder deze week sprak Lyon-voorzitter Jean-Michel Aulas nog zijn vertrouwen uit in Bosz, maar de druk op de Nederlandse trainer zal na dit gelijkspel opnieuw toenemen.