PSG ontsnapt aan nederlaag door enorme misser Dolberg

Paris Saint-Germain heeft woensdag genoegen moeten nemen met een punt tegen OGC Nice. De ploeg van Mauricio Pochettino liet een paar goede kansen op de openingstreffer liggen, maar de allergrootste kans in het Parc des Princes was voor Kasper Dolberg, die een enorme misser op zijn naam schreef. Het Olympique Lyon van Peter Bosz leed een pijnlijke thuisnederlaag.

PSG
PSG
0 - 0
Nice
Nice

Lionel Messi won maandag de zevende Ballon d'Or in zijn loopbaan en liet deze prijs twee dagen later trots zien aan de supporters van Paris Saint-Germain. De aanvaller hoopte hierna op een galaoptreden tegen Nice, met Justin Kluivert als enige Nederlander in de basiself, maar dat zat er niet in. Messi miste de scherpte en speelde geen grootse wedstrijd.

Zonder de geblesseerde Georginio Wijnaldum had PSG in eigen huis veelvuldig balbezit. In de eerste helft kreeg het al goede kansen via Éric Junior Dina-Ebimbe, Kylian Mbappé en Messi, maar zij wisten niet te scoren. Nice gokte op de tegenaanval en kreeg daar een enorme kopkans voor Andy Delort uit. Van dichtbij werkte hij de bal tegen het lijf van Gianluigi Donnarumma.

In de tweede helft verzuimde Ángel Di María om PSG op voorsprong te zetten, toen hij oog in oog met Nice-doelman Walter Benítez niet wist te scoren, en vervolgens miste Dolberg dé kans van de wedstrijd. Na een voorzet van Hichem Boudaoui kon de Deen voor een leeg doel binnenkoppen, maar Dolberg werkte de bal tegen de paal. Zo kwam PSG met de schrik vrij.

De thuisploeg kreeg na de misser van Dolberg nog kansen via onder meer Mbappé en invaller Mauro Icardi. Gescoord werd er echter niet in Parijs, waar Kluivert een kwartier voor tijd plaatsmaakte voor Calvin Stengs. Pablo Rosario was er vanwege een schorsing niet bij aan de kant van Nice.

Olympique Lyonnais
1 - 2
Reims
Reims

Lyon speelde de thuiswedstrijd tegen Stade Reims in een leeg stadion, vanwege de ongeregeldheden in de ontmoeting met Olympique Marseille, en kreeg een dreun van Hugo Ekitike. De pas negentienjarige spits maakte diep in blessuretijd de 1-2 en zorgde er zo voor dat Reims voor het eerst sinds 2013 wist te winnen in Lyon. Voor de ploeg van Bosz betekende dit de vijfde competitienederlaag van het seizoen: Lyon is slechts een grijze middenmoter in de Ligue 1.