Nooit haatte Bosz de blessuretijd zo erg

Liefst 22 procent van alle Ligue 1-doelpunten die in de extra speeltijd vielen, werden gemaakt tegen het geplaagde Olympique Lyon van trainer Peter Bosz. Door de thuisnederlaag van tegen Stade Reims (1-2) heeft de tobbende club een uitgebalanceerd doelsaldo: 23 voor en 23 tegen.

Lyon staat op een teleurstellende tiende plek in de Ligue 1. Lang leek de ploeg van Bosz woensdagavond op eigen veld tegen Reims op een gelijkspel af te stevenen. Nadat voormalig Eredivisie-speler Wout Faes de bezoekers vroeg in de tweede helft op voorsprong had gezet, maakte Karl Toko Ekambi al vlug de gelijkmaker. Dankzij de goal van Hugo Ekitike in de extra speeltijd vingen Bosz en co opnieuw bot.

Eerder dit seizoen kreeg Lyon ook tegen Paris Saint-Germain (2-1), Saint-Étienne (1-1) en OGC Nice (3-2) in de extra speeltijd een tegengoal te verwerken. Na afloop van het verlies tegen Reims was Bosz onverbiddelijk voor zijn spelers. 'Met alle respect voor onze tegenstander, maar wij moeten van dit elftal kunnen winnen', doelde Bosz tegen L'Équipe op opponent Reims. 'Alleen verdienden wij het niet om te winnen.'

Bosz zag toe hoe zijn ploeg in de eerste helft weliswaar kansen creëerde, maar op geen enkel moment zichtbaar het overwicht kon omzetten in doelpunten. In de tweede helft werd Lyon nauwelijks meer gevaarlijk. 'Die kans van Lucas (Paquetá) moet erin', doelde Bosz op het moment na de gelijkmaker van Ekambi. 'Alleen na dat moment zag ik geen versnellingen meer en was er weinig agressiviteit'.

'Geen excuses'
Meerdere Lyon-spelers konden niet overweg met de eigen grasmat, al was het minder bespeelbare veld voor Bosz een excuus. 'Wij willen als team graag de bal rond laten gaan. Op een goed veld is dat makkelijker, maar voor nu mogen wij dat niet aanwijzen voor deze prestatie. Het lag niet aan de arbiter, niet aan het veld, maar alleen aan onszelf.'

Volgens Bosz heeft Lyon een overwinning broodnodig om uit de zorgelijke tijden te komen. Aanstaande zondag gaan hij en zijn spelers op bezoek bij het laag geklasseerde Girondins Bordeaux. 'We hadden Reims goed geanalyseerd en gaan dat nu met Bordeaux opnieuw doen. Alleen een zege daar kan ons dit resultaat laten vergeten.'