Lyon doet zaken met Chelsea: Bosz krijgt eindelijk versterking

Reacties

Emerson Palmieri is op huurbasis naar Olympique Lyon vertrokken. De linksback wordt door de Fransen voor een jaar van Chelsea overgenomen en in het huurcontract is een optie tot koop opgenomen.

Lyon doet zaken met Chelsea: Bosz krijgt eindelijk versterking
© Pro Shots

Emerson had op Stamford Bridge maar weinig uitzicht op speeltijd. Hij was in de pikorde gedegradeerd tot derde linksback, met Ben Chilwell en Marcos Alonso als eerste twee opties voor manager Thomas Tuchel. De 27-jarige Italiaans international werd begin 2018 door toenmalig Chelsea-manager Maurizio Sarri naar Londen gehaald en maakte vorig seizoen wel deel uit van de selectie die de Champions League won. Hij kroonde zich daarna ook met zijn land tot Europees kampioen, Emerson was basisspeler in de gewonnen finale tegen Engeland.

De Chelsea-huurling moet trainer Peter Bosz helpen bij het herstel na de slechte competitiestart. Lyon pakte één punt in de eerste twee speelrondes, zondag werd met 3-0 verloren bij Angers. In dat duel zag de defensie er erg slecht uit. Voormalig PSV'er Marcelo schutterde met als dieptepunt het maken van een eigen goal en linksback Maxwel Cornet kreeg rood. Komende zondag staat voor Lyon een thuiswedstrijd tegen promovendus Clermont op het programma.

Weinig daadkracht
Na het kwijtraken van Memphis Depay aan Barcelona en het verkopen van Joachim Andersen (ex-FC Twente) aan Crystal Palace heeft Lyon nog weinig daadkracht getoond op de transfermarkt. De club heeft nog geen grote transfersom op tafel gelegd in de eerste zomer met Bosz aan het roer. De Braziliaanse verdediger Henrique kwam transfervrij over van Vasco da Gama en de Franse routinier Damien da Silva werd gratis overgenomen van Stade Rennes. De club van Bosz wordt nog gelinkt aan Liverpool-reserve Xherdan Shaqiri.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.