Nieuwe deceptie voor Bosz na defensief gestuntel Lyon

Olympique Lyon heeft ook zijn tweede competitieduel onder trainer Peter Bosz niet gewonnen. Twee enorme verdedigende fouten leidden een nederlaag op bezoek bij Angers in.

Angers
Angers
3 - 0
Olympique Lyonnais

Vorige week stelde Lyon in de eerste speelronde van de Ligue 1 teleur door in eigen huis met 1-1 gelijk te spelen tegen Stade Brest, maar ook de tweede competitiewedstrijd gaven Les Gones niet thuis. In de twintigste minuut zat doelman Anthony Lopes er helemaal naast bij een voorzet van Jimmy Cabot, waarna Sofiane Boufal eenvoudig kon scoren.

Daar bleef het niet bij voor Bosz, want acht minuten na rust ging de verdediging van Lyon nog veel erger in de fout. Miscommunicatie tussen Anthony Lopes en Marcelo (ex-PSV) zorgde voor een enorm knullig eigen doelpunt: 2-0.

De gifbeker was nog niet leeg na de tweede treffer van Angers, want in de 65ste minuut kreeg Maxwel Cornet zijn tweede gele kaart en dus moest Lyon met tien man verder. Met een speler meer liep de thuisclub nog uit naar een 3-0 overwinning. Azzedine Ounahi zorgde in de 77ste minuut voor het slotakkoord in Stade Raymond-Kopa.

Door de nederlaag heeft Olympique Lyon één punt na twee duels, waarmee de ploeg van Bosz teleurstellend vijftiende staat in de Ligue 1. Angers daarentegen is de nieuwe koploper in Frankrijk. Vorige week werd al met 0-2 gewonnen bij Strasbourg, waardoor de ploeg van trainer Gérald Baticle nu Paris Saint-Germain voorbij gaat op doelsaldo.