Luxepositie Southgate: Rashford droomt van belangrijke rol

Reacties

Een kleine week voor de start van het WK verkeert Gareth Southgate in een luxepositie. De bondscoach van Engeland zit vooral voorin ruim in zijn keuzes en Marcus Rashford liet zich donderdagavond ook op positieve wijze zien.

Luxepositie Southgate: Rashford droomt van belangrijke rol

De spits van Manchester United opende tegen Costa Rica (2-0 winst) op geweldige wijze de score. Rashford draaide naar zijn sterkere rechterbeen en haalde van een behoorlijke afstand verwoestend uit. Southgate zag dat de aanvaller met een glimlach op het gezicht speelde. 'Wat ik zo fijn vond, was dat Marcus genoot van het voetbal. Het was een geweldige uithaal, hij heeft hard gewerkt voor het team. Soms vergeten we nog hoe jong hij is', aldus Southgate over de twintigjarige Rashford.

De bondscoach stuurde tegen Costa Rica flink wat nieuwe namen het veld in, maar zag dat elftal ook presteren. 'We voerden tien wisselingen door, maar hielden ons goede spel vast. Iedereen kende zijn rol en de hele groep liet zien over een geweldige mentaliteit te beschikken.' De oefeninterland tegen Costa Rica was de uitzwaaiwedstrijd voor The Three Lions, binnenkort reist de Engelse ploeg af naar Rusland, waar Tunesië op 18 juni de eerste tegenstander is.

Rashford
Of Rashford dan in actie komt, is nog maar de vraag. Tegen Costa Rica werd hij gekoppeld aan Jamie Vardy, maar op het WK lijkt het de vraag wie naast Tottenham Hotspur-spits Harry Kane komt te staan. Rashford droomt over presteren op het WK. 'Ik probeer gewoon vrij te zijn in het veld. Het is een eer om bij de nationale ploeg te zijn, ik kan alleen maar hopen dat ik een belangrijke rol kan spelen in Rusland', vertelt de spits aan ITV.

'Ik heb het gevoel dat we fysiek allemaal in orde zijn', gaat de Engelsman verder. Over de kansen van Engeland op het WK: 'Alles is mogelijk op een eindtoernooi. We moeten naar Rusland gaan met de hoogste verwachtingen.'

Engeland presteert de laatste jaren matig op eindtoernooien. Op het EK van 2016 werden de Engelsen in de achtste finale uitgeschakeld door IJsland, op het vorige WK kwamen The Three Lions niet eens door de groepsfase heen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.