Lukkien laakt verdedigen Emmen: 'Het is een kwestie van eer'

Reacties

Dick Lukkien heeft het er lastig mee te accepteren hoe FC Emmen is uitgeschakeld in het bekertoernooi. Tegen NAC Breda werd opnieuw slecht verdedigd, tot grote zorgen van de trainer van de nummer veertien van de Eredivisie.

Lukkien laakt verdedigen Emmen: 'Het is een kwestie van eer'
© Pro Shots

Voor de Emmenaren zit het bekeravontuur er al op door de 3-2 nederlaag in Breda. Lukkien stoorde zich met name aan het optreden van zijn spelers bij de tweede goal van NAC. Het leek wel of Emmen vergat bij de tweede paal te dekken bij een vrije trap vanaf de linkerflank. Lukkien was er bij FOX Sports hard over: 'We hebben duidelijke afspraken over wie welke tegenstander moet dekken en dan staan er twee helemaal vrij. Dat vind ik gek dat dat soort dingen gebeuren. Er is geen blok aan te pas gekomen, we werden gewoon weggelopen.'

Volgens Lukkien paste de tegengoal ook wel bij de algehele defensieve problemen bij Emmen, waar vrijdag bij de 4-1 nederlaag tegen FC Twente verdedigend ook het nodige misging. De trainer miste de echte scherpte in de defensieve duels. 'Bij de derde goal ook, dan gaat het erom dat je ervoor wilt zijn en contact maakt. Het verdedigen baart absoluut zorgen. Ook vandaag hebben we de goals veel te simpel tegen gekregen. Dan is het lastig om te winnen. In die fase zitten we, daar moeten we echt mee aan de slag. Verdedigen is ook een kwestie van eer', aldus de coach, die benadrukte dat zijn ploeg wel de controle had tot de fatale 3-2, maar het ontbrak aan creativiteit.

Van Hooijdonk
Aan NAC-zijde werd Sydney van Hooijdonk een van de blikvangers van de avond. De negentienjarige spits brak het Avondje NAC open met de 1-0 en was na afloop ontzettend blij, ook met het voorbereidende werk van Ivan Ilic bij het openingsdoelpunt. Van Hooijdonk: 'Dat was een geweldige actie. Ik had het niet verwacht, maar hij hield het overzicht. Dat is normaal heel lastig bij zo'n actie, veel spelers gaan dan voor eigen succes, maar hij legde hem af. Hij gunt het me wel en ik weet dat ik zo'n bal moet maken.'

In de ogen van Van Hooijdonk pakte het tactische plan van NAC perfect uit. De ploeg had niet het initiatief, maar niemand maakte zich daar ook zorgen over. 'We hielden het vandaag heel compact en dat deden we goed. We waren niet bang om Emmen aan de bal te laten, ook al speelden we thuis. Emmen had het daar moeilijk mee. We wisten dat we goede kans hadden om te winnen als we in de counter gevaarlijk zouden worden', luidde zijn conclusie.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.