NAC herstelt zich van arbitrale flater in heerlijk bekerduel met FC Emmen

Reacties

NAC Breda heeft Eredivisie-club FC Emmen uit het toernooi om de TOTO KNVB-Beker geknikkerd. Op een bijzondere avond kroonde Finn Stokkers zich tot de held van de avond. 

NAC herstelt zich van arbitrale flater in heerlijk bekerduel met FC Emmen
NAC Breda
NAC Breda
3 - 2
FC Emmen
FC Emmen

Precies 75 jaar geleden werd Breda bevrijd door Polen en dus stond het bekerduel tussen NAC Breda en FC Emmen in het teken van die historische gebeurtenis. Het Rat Verlegh Stadion werd eenmalig omgedoopt tot Stanislaw Maczek Stadion, vernoemd naar een Poolse generaal. Naast een fraai spandoek van het Bredase publiek werd ook de aftrap verzorgd door nabestaanden van Poolse soldaten die meevochten tijdens de bevrijding van Breda.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Na dat fraaie eerbetoon gingen NAC en FC Emmen op jacht naar een plek in de tweede ronde van de KNVB-Beker. Hoewel NAC Breda in de Keuken Kampioen Divisie (vierde) speelt en FC Emmen (veertiende) in de Eredivisie werd vooraf NAC als favoriet bestempeld door de bookmakers. En die favorietenrol maakten de Bredanaren na ruim een halfuur spelen ook waar. Ivan Ilic slalomde op prachtige wijze door de Emmen-defensie en legde vervolgens de bal panklaar neer op Sydney van Hooijdonk. De negentienjarige spits had tegen De Graafschap en Roda JC niet gescoord, maar na die twee duels durende doelpuntendroogte was dit een koud kunstje voor hem: 1-0.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Buitenspel
Voor rust trok FC Emmen de stand echter nog gelijk. Tot woede bij NAC. Zij vonden namelijk dat er sprake was van zowel een overtreding (vasthouden van Van Hooijdonk op het middenveld) als buitenspel van Michael de Leeuw aan het begin van de aanval. Laatstgenoemde was sowieso het geval. De captain van FC Emmen stond heel ruim buitenspel en had dus afgefloten moeten worden. Danny Makkelie liet echter in beide gevallen doorspelen en het was uiteindelijk Michael Chacón die enkele momenten later in twee instanties de gelijkmaker verzorgde: 1-1, een score die door de afwezigheid van de VAR ook niet meer teruggedraaid kon worden.

In de tweede helft ontpopte NAC Breda - FC Emmen zich tot een heerlijke bekerkraker. Roger Riera stond acht minuten na rust helemaal vrij en kon zodoende ongestoord de 2-1 binnenkoppen. Zeven minuten later was het echter weer FC Emmen dat via De Leeuw op 2-2 kwam.

In het resterende halfuur was het dan ook de vraag wie zich tot bekerheld van de avond zou kronen. Antwoord op die vraag kwam in de 74ste minuut. Stokkers, door Van Hooijdonk uit de spits verdreven bij NAC, knikte op prachtige wijze een voorzet van Othman Boussaid tegen de touwen en bracht de NAC-supporters daarmee in extase. De treffer van Stokkers was namelijk de winnende en dus zit het bekerseizoen er voor FC Emmen wederom in oktober al op. Vorig seizoen verloor FC Emmen op 31 oktober van ODIN '59.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.