PEC ontsnapt aan nieuwe zeperd, blamage Den Bosch

De eerste ronde van de strijd om de TOTO KNVB-beker was het eindpunt van verschillende clubs uit de Keuken Kampions Divisie. PEC Zwolle bleef een blamerende uitschakeling bespaard.

Hoek
Hoek
0 - 3
PEC Zwolle
PEC Zwolle

De pijnlijke 4-0 nederlaag in de Eredivisie bij Heracles Almelo had trainer John Stegeman woedend gemaakt. Het bezoek aan Hoek zal de coach ook niet echt vrolijk hebben gestemd. De Zeeuwse club uit de Derde Divisie kwam de eerste helft schadevrij door. Sterker nog, pas in de 57ste minuut had PEC de ban gebroken. Lennart Thy tekende voor de bevrijdende treffer nadat Hoek-doelman Nicholas Skverer een poging van invaller Iliass Bel Hassani onvoldoende had gekeerd. In blessuretijd volgde de genadeklap met de goals van Dennis Johnsen en Thy.

IJsselmeervogels
3 - 0
FC Den Bosch

Wouter van der Steen kon zich halverwege de eerste helft voor zijn kop slaan. De doelman van FC Den Bosch stond met een verkeerde pass aan de basis van de pijnlijke bekeravond van de Brabantse formatie. Leo Väisänen probeerde de fout te herstellen door Danny van den Meiracker af te stoppen, maar hij deed dat met een overtreding. Een rode kaart én een strafschop waren het resultaat voor de verdediger. Van der Steen kon vervolgens de penalty Van Meiracker niet keren. Het bleek het begin van het einde van het Bossche bekeravontuur. IJsselmeervogels maakte de feestavond compleet met goals van Maikel de Harder en Ahmed El Azzouti.

Excelsior
Excelsior
nv
4 - 2
N.E.C.
N.E.C.

Excelsior en NEC stonden net als een jaar geleden op Woudestein in de eerste ronde tegenover elkaar. Het resultaat was dit keer in het voordeel van de Rotterdammers. De achttienjarige Anthony Musaba was met twee goals nog hard op weg de gevierde man te worden voor NEC. De aanvaller opende in de derde minuut de score. Na de gelijkmaker van Thomas Oude Kotte was hij ook verantwoordelijk voor de tweede Nijmeegse treffer. Maar Verhaar zorgde er met de 2-2 voor dat verlenging noodzakelijk werd. Via opnieuw Oude Kotte en Verhaar bleek Excelsior daarin het sterkst.