Lukaku op voorpagina's in Italië: hereniging met Mourinho in de maak

Reacties

Romelu Lukaku lijkt eindelijk te gaan worden verlost van zijn uitzichtloze situatie bij Chelsea. De directie van AS Roma is afgereisd naar Londen om de komst van de Belgische spits af te ronden.

Lukaku op voorpagina's in Italië: hereniging met Mourinho in de maak
© Pro Shots

Lukaku wordt al de hele zomer in verband gebracht met een overstap naar de Serie A, maar tot nu toe kwam die niet van de grond. Zo ketste een transfer naar Juventus af, tot grote vreugde van de Turijnse aanhang. Nu lijkt Rome de bestemming te worden van de voormalig spits van Internazionale. Roma-voorzitter Ryan Friedkin is met technisch directeur Tiago Pinto in Engeland gearriveerd en lijkt Chelsea ervan te kunnen overtuigen om Lukaku te verhuren.

Daarmee lijkt trainer José Mourinho dan eindelijk zijn gewenste spits binnen te halen. Door de zware knieblessure van Tammy Abraham was Roma al de hele zomer op zoek naar aanvallende versterking, maar de komst van spelers als Gianluca Scamacca en Duván Zapata ging om uiteenlopende redenen niet door. De Iraanse spits Sardar Azmoun is inmiddels wel op huurbasis overgekomen van Bayer Leverkusen en Lukaku lijkt zich daar nog bij te voegen.

Voor de dertigjarige aanvaller zou het een hereniging betekenen met Mourinho. Op jonge leeftijd kreeg Lukaku bij Chelsea weinig kansen onder de Portugees, later werkten ze met meer succes samen bij Manchester United. In 2019 verkochten The Red Devils de topaankoop aan Inter, waar Lukaku waarschijnlijk zijn beste periode kende. Zijn vertrek werd Big Rom niet in dank afgenomen, maar desondanks lijkt de Serie A zijn terrein te blijven.

Bekijk hier al onze video's
Meer R. Lukaku
Meer over R. Lukaku
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.