Boze Juventus-fans geven duidelijk signaal af tijdens oefenwedstrijd

Reacties

Juventus is in de markt voor Romelu Lukaku en in de media wordt gesproken over een mogelijke ruildeal met Chelsea, waarbij Dusan Vlahovic dan naar Londen zou vertrekken. Woensdag liet de aanhang van Juventus niet voor het eerst duidelijk merken dat het daar absoluut niet op zit te wachten.

Boze Juventus-fans geven duidelijk signaal af tijdens oefenwedstrijd
© Pro Shots

Lukaku speelde tussen 2019 en 2021 én in het afgelopen seizoen voor Internazionale. De Champions League-finalist van het afgelopen seizoen was met Chelsea in gesprek over een definitieve overname, maar kreeg toen opeens lucht van gesprekken tussen Juventus en Lukaku. De Belgische spits liet zelf niets maar van zich horen, tot grote teleurstelling van Inter-directeur Javier Zanetti.

De dertigjarige Lukaku lijkt dus op weg naar Turijn, maar daar is de Juve-aanhang helemaal niet blij mee. In het afgelopen seizoen kreeg zij het nog aan de stok met de aanvaller. Lukaku werd in Turijn racistisch bejegend door een groot deel van de Curva Sud, de ultra's van Juventus, en vierde vervolgens een goal met een gebaar om de Juventus-fans het zwijgen op te leggen (zie hoofdfoto). Dat werd uitgelegd als provocerend juichen, waarna Lukaku een tweede gele kaart kreeg.

Voor de Juventus-supporters is nu wel duidelijk: Lukaku is niet welkom. Dat scandeerden ze ook tijdens de oefenwedstrijd die de ploeg van Massimiliano Allegri woensdagavond speelde tegen een jeugdelftal. Dit duel werd afgewerkt in het Allianz Stadium en trok ruim twintigduizend toeschouwers. Zij brachten een duidelijke boodschap over aan de clubleiding.

Vlahovic begon in de basis en scoorde twee keer. Dat werd dan weer met luid gejuich begroet door de fans, die Vlahovic helemaal niet willen zien gaan. Chelsea schijnt echter bereid te zijn om naast Lukaku dertig tot 35 miljoen euro naar Turijn te sturen. Dat maakt de deal voor Juventus interessant.

In zijn mogelijk laatste wedstrijd voor Juventus speelde Vlahovic veertig minuten. Hij maakte hierna plaats voor Kaio Jorge, die met een hattrick de grote man was in de uiteindelijke 8-0 overwinning. De Nederlandse verdediger Dean Huijsen deed de tweede helft mee bij Juventus, tegen het team waar hij normaal gesproken in speelt, en was goed voor het slotakkoord.

Na het laatste fluitsignaal kwamen Juventus-supporters het veld op, waar zij hun protesten tegen de komst van Lukaku vervolgden. 

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.