Lukaku is geen American Footballer, carnavalskleding 'verboden' bij Willem II

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Lukaku is geen American Footballer, carnavalskleding 'verboden' bij Willem II

• Het kunstgrasveld van FC Den Bosch in Stadion De Vliert is er zo slecht aan toe dat trainer Wil Boessen er met zijn selectie niet meer op traint. De club uit de Keuken Kampioen Divisie is uitgeweken naar de accommodatie van een amateurclub uit Sint-Michielsgestel. 'Ik wil niet nog meer blessures in mijn selectie', zegt Boessen tegen Omroep Brabant. 'We gaan op termijn wel weer in De Vliert trainen, dat is onze thuisbasis. Maar nu moeten we even pas op de plaats maken en zorgen dat de blessures die er zijn zo snel mogelijk herstellen en dat de pijntjes die er zijn op dit veld vermeden worden. De jongens bevalt het hier goed, ze hebben geen last, dus dat is prima.'

'Nee, Lukaku is geen American Footballer.'
• Ole Gunnar Solskjaer maakt zich geen zorgen om het gewicht van Romelu Lukaku. Zijn voorganger José Mourinho was nogal eens kritisch op de bouw van de Belgische spits. 'We zorgen er wel voor dat hij in de zestien raakt en goals maakt voor ons. Dat is zijn job. Ik kan ook begrijpen waarom hij in de aanloop naar het WK wat spieren heeft bijgekweekt - waarom er hard op het fysieke is gehamerd. Wij vragen onze spelers nu aan een hogere intensiteit te werken. Kort loopwerk in de rug van de verdedigers. Dat heeft hij graag, dus dat komt wel goed. Het is niet zo moeilijk om spiermassa kwijt te spelen. Hij heeft weinig vet hangen, wel veel spieren.'

'Carnavalskleding laat je thuis!'
• Een opmerkelijk verzoek van een van de supportersgeledingen van Willem II: fans wordt min of meer verboden om donderdag in een carnavalsoutfit naar het bekerduel met AZ te komen, zo staat te lezen op de website Tilbo.com. 'Deze dag staat volledig in het teken van Willem II! Carnavallen kunde vanaf vrijdag vijf dagen lang doen, maar donderdag geen carnavalstaferelen op de tribune!'

• Een geluk bij een ongeluk in Schotland bij de wedstrijd tussen Stranraer FC en Stenhousemuir. Daar raakte een van de grensrechters al na tien minuten geblesseerd en even werd er gevreesd dat het duel gestaakt zou worden, maar er bleek een geschikte vervanger op de tribune te zitten die zelf regelmatig official is bij wedstrijden. De man genaamd Kieran deed een korte warming-up en viel vervolgens in.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

• Na zijn eerdere donatie aan Leon de Kogel heeft Hakim Ziyech opnieuw de portemonnee getrokken voor een goed doel. De middenvelder van Ajax en Marokko schonk volgens de Marokkaanse media een bedrag van zo'n 200.000 euro aan kankerpatiënten in het Noord-Afrikaanse land.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

'Florentino zei dat hij kon gaan, wanneer iemand 100 miljoen euro zou bieden.'
• Voormalig Real Madrid-voorzitter Ramón Calderón weet wel wat zich vorig jaar zomer afspeelde tussen de muren van het Estádio Santiago Bernabéu. Na de derde Champions League-zege op rij stapte Cristiano Ronaldo naar voorzitter Florentino Pérez met het verzoek om salarisverhoging, zegt Caldéron. 'Maar Florentino weigerde. Dat maakte Ronaldo boos, en hij was toch al boos omdat Real Madrid vol wilde uitpakken om Neymar naar de club te halen. Florentino zei daarop tegen Ronaldo dat hij kon gaan wanneer iemand bereid was 100 miljoen euro te bieden. Zo is het gegaan', aldus Calderón tegen Radio Villa Trinidad.

Dries Mertens had het naar zijn zin tegen Parma. De uitwedstrijd eindigde in een 0-4 overwinning voor Napoli en bovendien haalde Mertens nog een grapje uit. Bij een vrije trap kneep hij zijn tegenstander in de billen. Op Instagram laat de Belgische aanvaller de beelden nog eens zien.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

• Over een maand begint Oranje aan de kwalificatiereeks voor het EK 2020. Uiterlijk in november weten we vervolgens of Nederland er volgend jaar zomer weer eens bij is op een groot toernooi. Ryan Babel heeft alvast beloofd dat hij, áls Nederland het haalt, zijn haar oranje verft. Dat zei hij maandagavond tegen Ziggo. De aanvaller van Fulham heeft het afgelopen jaar al met een rood kapsel rondgelopen.

'Ik denk dat De Ligt nu al beter is dan Virgil van Dijk.'
• Met Matthijs de Ligt komt het wel goed, zeggen de kenners. Jaap Stam is bijvoorbeeld zeer onder de indruk van de verdediger van Ajax. Hij maakte de verdediger even mee toen hij zelf coach was van Jong Ajax. 'Toen vroegen ze aan me: wat vind je van die De Ligt? Dat weet ik nog heel goed, dat was met Dennis Bergkamp', vertelt Stam in De Telegraaf.

'Toen zei ik: nou, ik heb hem één of twee keer gezien, maar ik kan je nu al vertellen, die is in bepaalde aspecten van het vak verdediger nu al verder dan degenen die nu achterin spelen in het eerste elftal. Toen was hij volgens mij vijftien of zestien jaar', aldus Stam. Ook Rinus Israël is zeer lovend. 'Ik denk dat hij van het niveau Virgil van Dijk is. Al vind ik hem nu al beter', zegt Israël.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.