Lukaku: 'Ik verdien meer respect'

Reacties

Romelu Lukaku vindt dat hij ten onrechte bekritiseerd wordt in Engeland. De 24-jarige Belg scoorde zondag voor het eerst voor Manchester United in een duel met een club uit the big six van de Premier League.

Lukaku: 'Ik verdien meer respect'

In de 39ste minuut van het duel met zijn oude club Chelsea liet Lukaku de 1-1 aantekenen. De spits rekende daarmee af met een negatieve reputatie die hem door Engelse analytici werd opgestempeld. Voormalig United-verdediger Gary Neville was één van de groep mensen die stevige kritiek uitten op Lukaku, omdat de Belg maar niet wist te scoren in de topwedstrijden.

Lukaku had al zijn twaalf competitietreffers namelijk gemaakt tegen clubs onder de zesde plaats. In ontmoetingen met the big six - Manchester City, Liverpool, Chelsea, Tottenham Hotspur en Arsenal - stond hij nog droog. Bij poging zeven was het zondag wél raak.

'Ik moet gewoon hard blijven werken. Volgens mij heb ik een prima gemiddelde. Ik heb veel gescoord dit seizoen en dat wil ik volhouden. Ik weet dat ik kan verbeteren en dat wil ik ook, ik wil prijzen winnen. Ik ben al zó lang actief in de voetbalwereld dat mensen misschien wel vergeten hoe jong ik ben', zegt Lukaku tegen Sky Sports.

'Ik begon toen ik zestien was en jaar in jaar uit verwachten mensen twintig goals van mij. Dat is me de afgelopen tien jaar gelukt, dus ik denk dat ik mezelf wel bewezen heb. Je verwacht wat meer respect, maar ik luister niet meer naar de kritiek. Ik wil gewoon beter worden en de mensen laten zien wat ik kan op het veld', aldus de targetman.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.