Lukaku fel bekritiseerd: 'Belachelijk en schadelijk voor de club'

Reacties

De clash tussen Romelu Lukaku en Thomas Tuchel maakt in Engeland de tongen los. De analytici van Sky Sports hebben begrip voor de sanctie die Chelsea de Belg oplegde.

Lukaku fel bekritiseerd: 'Belachelijk en schadelijk voor de club'
© Pro Shots
Chelsea
Chelsea
2 - 2
Liverpool
Liverpool

Lukaku baarde deze week opzien met een interview, waarin hij zijn onvrede uitsprak over zijn reserverol in West-Londen. 'Ik ben niet blij met mijn situatie bij Chelsea. Tuchel heeft gekozen om met een ander systeem te spelen, maar ik geef niet op, ik ben een professional', zei de 28-jarige Belg, die vervolgens openlijk flirtte met een terugkeer naar Internazionale.

Tuchel was absoluut niet blij met de uitspraken van zijn spits en hield Lukaku buiten de selectie voor de cruciale topper tegen Liverpool. Analyticus Graeme Souness heeft alle begrip voor die beslissing. 'Ik probeer te begrijpen hoe het heeft kunnen gebeuren dat een speler met zo'n belachelijk en schadelijk statement kan komen', aldus de Schot.

Lukaku is geen 19 meer, hij is 28 jaar oud.

'Lukaku was gefrustreerd dat hij na zijn blessure niet meteen terugkeerde in de basis en is toen met die onzin op de proppen gekomen. Het is totaal respectloos. Hij is geen 19 meer, hij is 28 jaar oud. Dit beschadigt de club enorm. Het is alsof hij de kleedkamer binnenloopt en tegen zijn ploeggenoten zegt: "Ik wil niet meer met jullie spelen." Het beschadigt de manager ook, hij zou moeten zeggen: "Als je hier niet wil zijn, dan is daar de deur. Als ik Tuchel was, zou ik Lukaku meteen opdragen zijn excuses aan te bieden. Lukaku is te ver gegaan.'

Gary Neville vindt excuses niet noodzakelijk, maar beaamde dat Tuchel de juiste keuze had gemaakt. 'De controle houden is cruciaal voor een manager. Dit zijn geen fijne teksten om te horen als trainer, eigenaar of als ploeggenoten, als je voor een landstitel speelt. Ik denk dat Chelsea verbijsterd was door de woorden van Lukaku. Ik denk niet dat hij sorry kan zeggen, want hij heeft duidelijk vanuit zijn hart gesproken. Hij moet nu hard werken om een tweede kans te verdienen.'

Het is makkelijker om Lukaku te vervangen dan de trainer

Jamie Carragher ziet een patroon bij Lukaku. 'Hij heeft dit gedaan bij iedere club waar hij gespeeld heeft. Hij heeft er geen moeite mee om openlijk uit te spreken dat hij ergens niet honderd procent gelukkig is. Hij baalt dat hij niet direct terug in de basis kwam na zijn blessure, maar Tuchel is de trainer van meer dure spelers. Vergeet niet: Kai Havertz maakte een paar maanden geleden de winnende in de Champions League-finale en kostte ook 80 miljoen euro.'

Carragher denkt dat Tuchel de beste papieren heeft als het echt op een clash aankomt: 'Vroeger wonnen de spelers het altijd in zo'n situatie, maar ik denk dat er nu een schaarste is voor toptrainers. Tuchel heeft de club net de Champions League bezorgd. Het is makkelijker om Lukaku te vervangen dan de trainer.' Overigens zijn er ook mensen die het opnemen voor Lukaku. Gary Lineker benadrukt dat er altijd twee kanten zijn bij een dergelijke situatie.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Meer R. Lukaku
Meer over R. Lukaku
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.