Tuchel baalt van interview ontevreden Lukaku: 'Dit helpt ons niet'

Reacties

Thomas Tuchel is allesbehalve gelukkig met het interview met Romelu Lukaku dat donderdag werd uitgezonden in Italië. De recordaankoop van Chelsea liet een bommetje vallen, door te stellen dat hij niet gelukkig was met zijn situatie in Londen. 'Dit zorgt voor onrust die we niet nodig hebben', bromde Tuchel.

Tuchel baalt van interview ontevreden Lukaku: 'Dit helpt ons niet'

Chelsea betaalde afgelopen zomer liefst 115 miljoen euro aan Internazionale om Lukaku terug naar Stamford Bridge te halen. De aanvaller maakte tot dusver zeven goals in achttien wedstrijden sinds zijn terugkeer, maar vertelde aan Sky Italia dat hij toch niet helemaal lekker in zijn vel zat. Lukaku beklaagde zich onder meer over het systeem dat door Tuchel wordt gekozen.

Lukaku gaf zijn interview twee weken geleden, maar de opname van het gesprek werd donderdag pas naar buiten gebracht. Tuchel werd onaangenaam verrast door de woorden van zijn spits. 'We zijn niet blij met deze situatie, dat lijkt me normaal', zei de coach vrijdagochtend tijdens zijn persconferentie. 'Dit zorgt voor onrust die we niet nodig hebben.'

'We hebben een rustige omgeving en focus nodig. Dit helpt ons niet', vervolgde Tuchel. 'Maar ik wil het ook niet te groot maken. Het is gemakkelijk om woorden uit hun context te trekken, om quotes in te korten en om spetterende krantenkoppen te maken, om later dan weer te zien dat het niet zo bedoeld was. Maar laten we tegelijkertijd eerlijk zijn: wij zijn hier niet blij mee.'

Tuchel zag de woorden van Lukaku niet aankomen. 'Ik heb helemaal niet het idee dat hij ongelukkig is, ik voel juist het tegenovergestelde. Daarom ben ik hier ook door verrast', aldus de manager, die met zijn spits over het interview zal gaan praten.

Chelsea speelt aankomende zondag in eigen huis de competitietopper tegen Liverpool. Lukaku is na een coronabesmetting weer inzetbaar en scoorde in zijn laatste twee wedstrijden voor Chelsea.

Premier League

Stand Premier League 2021/2022

Engeland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Manchester City
38
29
6
3
99-26
+73
93
2
Liverpool
38
28
8
2
94-26
+68
92
3
Chelsea
38
21
11
6
76-33
+43
74
4
Tottenham Hotspur
38
22
5
11
69-40
+29
71
5
Arsenal
38
22
3
13
61-48
+13
69
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.