Luckassen loopt heldenrol mis bij ploeterend Anderlecht

Reacties

Anderlecht is er zondag voor de derde keer op rij niet in geslaagd te winnen in de competitie. Op eigen veld had de ploeg het lastig met Sporting Charleroi, dat een punt meenam uit Brussel.

Luckassen loopt heldenrol mis bij ploeterend Anderlecht
© Pro Shots
Anderlecht
Anderlecht
0 - 0
Sporting Charleroi
Sporting Charleroi

Anderlecht trad noodgedwongen aan met een jonge laatste linie, waarbij zowel Marco Kana (17) als Killian Sardella (17) vertrouwen kreeg. Trainer Franky Vercauteren ging het duel van start zonder Philippe Sandler, die een paar dagen geleden weer last kreeg van zijn knie en daarom ontbrak tegen Charleroi. Ook Vincent Kompany en Nacer Chadli lieten met blessures verstek gaan en daarnaast vond Michel Vlap zichzelf terug op de bank.

Vlap zag hoe zich binnen de lijnen een tamme eerste helft ontspon, waarbij de beste mogelijkheid voor Mamadou Fall was. Derrick Luckassen greep echter tijdig in. Paars-Wit zette er twee bescheiden kansen tegenover: Kemar Roofe kopte ruim over en Alexis Saelemaekers schoot van afstand naast.

Charleroi won de voorbije drie competitiewedstrijden allemaal én speelde zich voorbij AA Gent in het bekertoernooi en was met vertrouwen afgereisd naar Brussel. In de eerste fase van de tweede helft probeerde de ploeg het meteen weer twee keer, maar zowel Kaveh Rezaei als Ali Gholizadeh schoot naast het doel van Hendrik Van Crombrugge.

Vervolgens stichtte Anderlecht weer gevaar. Luckassen - donderdag nog goed voor zijn eerste goal in Brusselse dienst - raakte twintig minuten voor tijd de paal na een hoekschop en in de rebound voorkwam doelman Nicolas Penneteau dat Saelemaekers alsnog scoorde. Een paar minuten later was Charleroi weer dicht bij de openingsgoal, maar nu voorkwam de jonge Kana een treffer van Bruno. Vlap mocht kort voor het einde invallen.

Ondanks de remise heeft Anderlecht nog steeds een weinig hoopgevende elfde plaats in handen op de ranglijst. Charleroi nadert nummer vier Antwerp FC tot twee punten en heeft nog een wedstrijd tegoed.

Pro League

Stand Pro League 2019/2020

België

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
8
Anderlecht
29
11
10
8
45-29
+16
43
9
Zulte Waregem
29
10
6
13
41-49
-8
36
10
Royal Excel Moeskroen
29
9
9
11
38-40
-2
36
11
Kortrijk
29
9
6
14
40-44
-4
33
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Anderlecht
Meer over Anderlecht
Meer Pro League
Meer over Pro League
Meer D. Luckassen
Meer over D. Luckassen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.