Uitspraak rechter ontketent vlak voor seizoenstart chaos in België

Reacties

De Jupiler Pro League gaat over ruim een week van start, maar momenteel is nog onduidelijk hoeveel clubs deelnemen aan de competitie. Deze opmerkelijke situatie is het gevolg van een rechterlijke uitspraak over Waasland-Beveren.

Uitspraak rechter ontketent vlak voor seizoenstart chaos in België
© Pro Shots

Een rechter in Dendermonde heeft de hekkensluiter van het vorige seizoen donderdag gelijk gegeven in de zaak die de club had aangespannen tegen de Pro League en de voetbalbond. Het is de volgende aflevering (zeker niet de laatste) in een Belgische zomersoap.

Wat is het geval? Als gevolg van de coronacrisis besloot de competitie-organisatie vorig seizoen de stekker uit het seizoen te trekken, nadat er 29 van de dertig speelrondes in de reguliere competitie waren afgewerkt. De titel ging naar Club Brugge en de rode lantaarn naar Waasland-Beveren, hoewel de club formeel nog niet was gedegradeerd. De laagvlieger liet het daar niet bij zitten.

In een eerder stadium legde de Pro League een voor Waasland-Beveren gunstige uitspraak van het Belgische Arbitragehof voor de Sport naast zich neer. Dat zal nu moeilijk gaan: als de club niet wordt opgenomen in de hoogste afdeling, moet de Pro League een dwangsom betalen aan de club. Volgens Sporza gaat het om 2,5 miljoen euro per wedstrijd.

Toevallig is er vrijdag een algemene vergadering van de Pro League, maar daarin zou het gaan over een format waarin werd uitgegaan van zestien clubs. Nu komt daar Waasland-Beveren normaal gesproken bij.

Pro League

Stand Pro League 2019/2020

België

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
15
KV Oostende
29
6
4
19
29-58
-29
22
16
SK Beveren
29
5
5
19
21-60
-39
20
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.