Luckassen doet het met de hak: emotionele zege voor Maccabi Tel Aviv

Reacties

Maccabi Tel Aviv heeft de eerste wedstrijd sinds het uitbreken van de oorlog tussen Israël en Hamas winnend afgesloten. Met een hakje wees Derrick Luckassen zijn club de weg in de Conference League.

Luckassen doet het met de hak: emotionele zege voor Maccabi Tel Aviv
© ESPN

Europa League

Glasgow Rangers
Glasgow Rangers
2 - 1
Sparta Praag
Sparta Praag

Rangers FC deed uitstekende zaken in de Europa League. De Schotse topclub boekte in eigen huis een krappe overwinning op Sparta Praag en ligt op koers voor de knock-outfase van de Europa League. Danilo, die Cyriel Dessers verving in de punt van de spits, opende binnen het kwartier de score. De viering van zijn doelpunt liet zien dat er gezinsuitbreiding op komst is bij de voormalig aanvaller van Feyenoord en Ajax. Rangers, met ook Sam Lammers in de basis, zag Todd Cantwell (ex-Fortuna Sittard) de score verdubbelen. Lukas Haraslin deed nog wat terug, maar Rangers hield stand (2-1).

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Atalanta Bergamo
Atalanta Bergamo
1 - 0
Sturm Graz
Sturm Graz

Atalanta heeft zich verzekerd van een ticket voor de achtste finale van de Europa League. Met Marten de Roon, Mitchel Bakker en Teun Koopmeiners in de basis en Hans Hateboer als invaller boekte de Italiaanse club een kleine overwinning op Sturm Graz, dat in de voorronde van de Champions League nog zijn meerdere moest erkennen in PSV. Vlak na rust was Berat Djimsiti de enige die Kjell Scherpen wist te passeren (1-0). De Oostenrijkers kunnen in punten nog gelijk komen met Atalanta, maar de nummer vijf van de Serie A beschikt over een beter onderling resultaat.

Overige duels


Do 9 nov. 2023

Conference League

Zarja Loegansk
Zarja Loegansk
1 - 3
Maccabi Tel Aviv
Maccabi Tel Aviv

In de Arena Lublin in Polen kwam Maccabi Tel Aviv voor het eerst in actie sinds het uitbreken van de oorlog tussen Israël en Hamas. De Israëliërs kwamen vroeg op voorsprong tegen Zorya Luhansk en de doelpuntenmaker was een oude bekende. Met een no look-hakbal was het Luckassen die de score opende. Maccabi, met ook Joris van Overeem in de basis, zou de voorsprong niet meer uit handen geven en boekte een makkelijke zege (1-3). Bij het tweede doelpunt van de bezoekers was Eran Zahavi de aangever. De voormalig PSV'er zou zelf niet tot scoren komen. 

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Ludogorets
Ludogorets
2 - 0
Fenerbahçe
Fenerbahçe

Fenerbahçe heeft nagelaten zich tegen Ludorogets te plaatsen voor de achtste finale van de Conference League. De Turkse topclub ging in Bulgarije met 2-0 onderuit tegen de werkgever van Sergio Padt. De Nederlandse doelman zat overigens op de bank en is niet meer in actie gekomen sinds zijn blunder van vorige maand tegen Nordjsælland. Jaydon Oosterwolde startte in de basis bij de bezoekers, maar kon niet voorkomen dat Jakub Piotrowski in de achttiende minuut de score opende (1-0). Met die stand was Fener op basis van onderling resultaat door, maar door een laat doelpunt van invaller Rwan Seco moeten de Turken nog aan de bak.

Club Brugge
Club Brugge
2 - 0
Lugano
Lugano

Een aantal kilometer dichter bij huis, in het Jan Breydel Stadion, rekende Club Brugge af met FC Lugano. Invaller Bjorn Meijer zag ploeggenoot Thiago zich tot matchwinner kronen. De Braziliaan benutte na een uur een penalty en brak de ban in Brugge. Ferran Jutglà mocht ook nog aanleggen vanaf de stip, maar de Spaanse spits faalde. Diep in blessuretijd verdubbelde Hans Vanaken alsnog de score. Door de verwinning consolideerde Club Brugge de koppositie in Groep D en is plaatsing voor de knock-outfase een feit (2-0).

Aston Villa
Aston Villa
2 - 1
AZ
AZ

Het verslag van de wedstrijd tussen Aston Villa en AZ lees je hier.

Overige duels


Do 9 nov. 2023

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.