'Löw heeft Sané-puzzel opgelost en houdt vast aan Arena-formule'

Reacties

Na het wegvallen van Leroy Sané is richting het EK-kwalificatieduel met Nederland vooral de vraag wie de rappe aanvaller van Manchester City vervangt bij Duitsland. Timo Werner lijkt de beste papieren te hebben.

'Löw heeft Sané-puzzel opgelost en houdt vast aan Arena-formule'
Duitsland
Duitsland
2 - 4
Nederland
Nederland

De 23-jarige Werner moest zich in de eerste drie EK-kwalificatieduels van Duitsland tevreden stellen met een invalbeurt tegen Estland (8-0), maar is uitstekend begonnen aan het nieuwe seizoen. In de eerste drie Bundesliga-speelronden scoorde razendsnelle spits vijf keer voor RB Leipzig, met de hattrick tegen Borussia Mönchengladbach van afgelopen vrijdag als voorlopig hoogtepunt.

Volgens Bild heeft Werner, die Leipzig ondanks interesse van Bayern München trouw bleef, daarom de beste papieren om Sané vrijdag te vervangen tegen Oranje. Zelf is hij er in ieder geval klaar voor. 'We zitten in de ongelukkige sutatie dat Leroy geblesseerd is en er een plek vrij is gekomen. Natuurlijk wil ik nu mijn kans grijpen. Ik weet ook dat ik het kan', zei de 25-voudig international op een perspraatje.

VI's ultieme voorbeschouwing op Duitsland - Nederland

In de eerste ontmoeting vormde Sané samen met Sergne Gnabry nog een plaag voor de Oranje-defensie. Beide aanvallers waren toen trefzeker, waardoor Nederland bij rust tegen een 2-0 achterstand aankeek. Ook in de daaropvolgende kwalificatieduels met Wit-Rusland en Estland had Sané een basisplaats en was hij trefzeker. Beide keren vormde de City-aanvaller een voorhoede met Gnabry en Marco Reus.

Reus denkt dat Werner de kwaliteiten heeft om Sané te vervangen. 'Hoe hij wordt vervangen, kan ik niet zeggen. We hebben veel kwaliteit in onze selectie. Maar hij is natuurlijk een speler die veel ruimte creëert met zijn snelheid, bovendien is hij erg doelgericht', zei de Borussia Dortmund-captain over de afwezigheid van Sané. 'Het zijn kwaliteiten die ook Werner heeft.'

Volgens Bild denkt Löw daar ook zo over en vormt Werner samen met Gnabry en Reus een driemansvoorhoede. Daarachter zullen Joshua Kimmich en Toni Kroos het centrale blok op het middenveld vormen. Kai Havertz moet waarschijnlijk vanaf de bank toekijken, omdat Duitsland waarschijnlijk weer met drie centrale verdedigers aantreedt. Dat was in Amsterdam ook al zo. Toen had Oranje daar veel moeite mee.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Duitsland
Meer over Duitsland
Meer Nederland
Meer over Nederland
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.